Hans Assink

Column Hans Assink: 'De linker grote teen van Frenkie de Jong'

  Column

Hulde aan de gemeenteraad! Die geven toch maar mooi vijf miljoen aan onze club en zetten negen miljoen die ze eigenlijk terug moeten betalen met rente 'even' in de koelkast.
Natuurlijk is het van de zotte dat de efceetee met gemeenschapsgeld gered moet worden, maar als de gemeente anders had besloten waren ze (we mag ook) nog 25 miljoen extra kwijt geweest als ik het allemaal goed heb begrepen.
En volgens mij had de gemeente al acht miljoen aan rente opgestreken op al die leningen.
Wat maakt het ook uit. FC Twente is een topmerk dat al vanaf 1965 reclame maakt voor Ensjudduh. En dat wereldwijd. Dat mag wat centen kosten, toch?
PSV werd ooit gered door Eindhoven met een parkeerplaats van 42 miljoen en daar heeft niemand het meer over.
Vijf miljoen is klein bier. De linker grote teen van Frenkie de Jong, meer niet. Juventus heeft een schuld van 283 miljoen, ik bedoel maar.

Intussen moeten we niet vergeten kampioen te worden. Schreef ik op 13 februari - we wonnen de ene na de andere wedstrijd, 'wir siegen uns kaput', zei Hans Meyer - nog dat we zo in de flow zaten dat we op 1 april kampioen zouden worden, nu moet ik constateren dat als we zo doorgaan als tegen RKC en Dordrecht we over vier wedstrijden één punt achter staan op Sparta!
Het roer moet om, meneertje Poesiets!
Jari en Vrijdag voorop, dat werkt niet! Probeer 's wat anders.
Met Zeknini en Aitor voorop en een ruit op het middenveld met Espinosaatje op 10, Bramaatje op 6 en Smith en Hamdaoui aan de zijkanten heb je niet alleen meer techniek, maar ook meer snelheid.
Laten we eens gaan voetballen als een kampioen!
En wie zet nu Bramaatje op de bank? Bramaatje hoort in de basis. En als ie niet fit is hoort ie niet op de bank.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Piet staat voor Passie in Elke Tekst.

Meer berichten