Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Geef de jeugd eens een kans!

  Column

Op 1 april kampioen worden lukt dus niet meer. Dat kon al niet meer, omdat Sparta te veel wedstrijden wint en na de zeperd in Waalwijk kan het ook niet meer op 5 april, zoals ik stiekem had gehoopt.

We staan nog maar 8 punten voor. Met nog 6 wedstrijden te gaan.

Maar toch, die 4-1 tegen RKC geeft te denken. Volgens mij ziet onze trainer het niet altijd even goed. Neem de rechtsbackpositie. Daar zet ie de ene na de andere speler neer: Ramos, Nacho, Gonzalez, Schenk, Bijen en nu ineens Lely. Nou ben ik fan van Lely, maar de onverzettelijke Lely van tegen Justin Kluivert heb ik in Waalwijk niet gezien.

De wissels. Je staat met 2-0 achter in de rust, maar je wisselt niemand. Meneertje Poesiets wisselt standaard pas na een uur. Waarom? En waarom Vandeheydens er het eerst uit? Die speelde hoe raar het misschien ook klinkt vanaf deze plek een prima wedstrijd. Vandeheydens liet zelfs een paar hoogstandjes zien met rendement en leidde de goal van Aitor in (met Lely en Jari - drie spelers uit de eigen opleiding).

En dat zet onze Poesiets er een speler in die vaker geblesseerd is dan niet geblesseerd en totaal geen wedstrijdritme heeft, precies Voekiets.

En dan ook nog Assaidi brengen en hem niet aan de buitenkant laten spelen, dom dom. En wat Lely eraf halen betekent hebben we gezien met de 3-1 en de 4-1, koekoek.
Meneertje Poesiets had gewoon Fredje Vrijdag eraf moeten halen, in de rust al. Sterker, hij had 'm niet eens in de basis moeten zetten. Geef de jeugd eens een kans! Wieffer, Trotman, Fernandez, Van de Schepop!

Maar goed, tegen RKC zag ik meer goede aanvallen van Twente dan tegen Den Bosch. Op 12 april kampioen, thuis tegen Telstar, kan nog steeds. En voor volgend seizoen alvast de keeper van RKC vastleggen en Dylan Seys. Die kosten vast geen vijf miljoen. Vindt de gemeenteraad wel goed.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). En zijn boek 'Kollum' is bijna klaar.

Meer berichten