Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Van Kampen

  Column

De kandidatenlijst voor de verkiezing van de Provinciale Staten is langer dan die van Waterschap Vechtstromen, maar lang niet zo mooi. (Zie column van vorige week)

Wat direct opvalt is de matchfixing bij Forum voor Democratie en DENK. Ze hebben mensen van buiten de provincie op hun lijst! Mag dat?

DENK heeft iemand uit Apeldoorn en Forum heeft er zelfs drie van buiten de provincie. En dan hebben ze er nog eentje die eigenlijk op de lijst van het waterschap had moeten staan: Snoek.

GroenLinks heeft dat ook met Van der Sloot, net als de SP met Visser en Breedijk, de VVD met Hagendijk en Visschedijk, de SGP met Van Dijk en de Christenunie met Krommendijk.

Het is een veel voorkomend euvel. Veerman (SGP) had wat mij betreft ook beter voor het waterschap kunnen kiezen, net als Drijfhout (CU) en de D66'ers Goutbeek en Hoogland.

Eigenlijk is er maar eentje echt op zijn plaats bij de provinciale lijsten en dat is de nummer 23 van de SP: Van Kampen! Maar hij komt uit Heino, dat is dan weer jammer.

Van de meesten word ik niet blij. De lijsttrekker van 50Plus spant de kroon: Kerkhof. En de PvdA heeft Kist.

Traag (D66) schiet ook niet op. Last (GroenLinks) belooft weinig goeds, net als Piksen (CDA), Pieper (VVD) en Stapel (PvdA).

De Ruig (PVV), Tikken (GL) en Klappe (PvdA) lijken me te agressief. En wat Slager (SGP) en Bakker (D66) in de politiek te zoeken hebben is me ook een raadsel.

Zijn er dan helemaal geen goede kandidaten? Natuurlijk wel. De Vent! Op 29 bij de PvdA. Flink! Op 37 bij GroenLinks. Met Dokter van D66 wordt het ook alleen maar beter. En van Schönbaum (VVD) word ik vrolijk en al helemaal van de nummer 36 van D66, Mooijweer!

Nóg een goeie: Rots! Die wekt in ieder geval meer vertrouwen dan de nummer 5 van de VVD, Brommer.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). En Piet staat voor Passie in elke tekst.

Meer berichten