Column: Hans zoekt naar water op de kandidatenlijst

  Column

Nog twee weken en we mogen weer stemmen. Voor de provincie en dus indirect ook voor de Eerste Kamer én voor het waterschap.

Nou heb ik zo na de carnaval nog wel wat nadorst, dus een blik op de kandidatenlijst voor de waterschapsverkiezingen is zo losgetrokken.

Vechtstromen heet bij ons het waterschap en de eerste goede kandidaten heb je dan zo: de nummer 4 van de SGP, Van Rijn en de nummer 15 van Water Natuurlijk, De Vegt. Met in hun kielzog de nummer 9 van AWP, Hulsbeek (en die komt niet uit Oldenzaal).

Omdat ze bij het waterschap ook voor de rioolzuivering zijn heeft Water Natuurlijk een hele geschikte kandidaat op de lijst gezet: Pot!

Pot heeft wel flinke concurrentie te duchten van de lijsttrekker van AWP, Van Agteren. En wat dat betreft doet ook de nummer 10 van het CDA een duit in het zakje, Platje. Om nog maar te zwijgen van de nummer 11 van AWP, De Bruin.

Maar goed, het blijft een gevecht tegen het water en dan is de voorman van de ChristenUnie een prima naam: Tromp.

Uiterst effectief is ook de nummer 12 van het CDA: Dijk. Veel beter dan Dijk kan het eigenlijk niet, en dat geldt natuurlijk ook voor Van Dijk en Rijsdijk van Water Natuurlijk. Die partij heeft meer moois in de aanbieding. Wat te denken van Boot! En iets lager op de lijst Ten Vaarwerk! Op 22 hebben ze ook iets waarbij ik aan meanderend water denk: Slingerland. De nummer 3? Kranenburg. Die weet ook hoe het water stroomt.

Er is keus in overvloed. Van Welleweerd-Bollemaat van de ChristenUnie krijg ik een vrolijk poldergevoel. Schuddeboom van AWP denkt zeker aan het groen. Eigenlijk zit er maar eentje waarmee ik niks heb: de nummer 13 van AWP, Tabak. Maar de mooiste van allemaal, waar ik echt water van in de mond krijg, is de nummer 2 van 50Plus, Kasteleijn!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Aan zijn boek van columns wordt momenteel hard gewerkt.

Meer berichten