Foto: Robert Hoetink

Column Hans Assink: 'Acht penalty's raak! Boere in Oranje!'

  Column

Dan toch maar een verhaaltje over Poesiets. Ik had al eerder naar buiten willen brengen dat ik het eigenlijk helemaal geen goede trainer vind, maar ja, hij heeft het toch maar mooi voor elkaar dat we bovenaan staan.

En dat niet alleen, we staan acht punten los van de concurrentie, voor zover je nog van concurrentie kunt spreken.

Desalniettemin heeft Poesiets best wat foutjes gemaakt.

Bij tijd en wijle stelt hij de verkeerde spelers op (vul zelf de namen maar in), stelt hij de verkeerde spelers niet op (vul zelf de namen maar in) en wisselt hij de verkeerde spelers (vul zelf de namen maar in) op de verkeerde momenten (vul zelf de momenten maar in).

Ik herinner me de wedstrijd tegen de reserves van Ajax nog. We kunnen er beter mee ophouden, zei ik toen. Opdoeken die handel. Maar een halve minuut later kwam het besef dat er eigenlijk geen enkele tegenstander beter was geweest qua spel, op Jong Ajax na dan. In deze keukencompetitie kunnen ze er allemaal niks van - het is niveau Pindacup. En de reserves van Ajax tellen eigenlijk niet mee.

Sindsdien hebben we negen wedstrijden op rij gewonnen. Dan doet meneertje Poesiets het toch eigenlijk vreselijk goed. Hij begint ook trekjes te krijgen van een trainer die kampioen wordt. Het Desalniettemin van Poesiets is net zoiets als het We move on van Muklerrun.

Maandag, na de wedstrijd tegen Jong PSV, lijkt zijn commentaar ook op dat van Muklerrun: we wisten dat het lastig zou worden in deze weersomstandigheden. Muklerrun wist ook altijd zo goed dat elke wedstrijd lastig zou worden. We collect the three points and we move on. Maar die weersomstandigheden? In Twente was het lente, in Eindhoven code geel? Heb ik iets gemist?

Desalniettemin. Vrijdag staan we 10 punten los. 1 april zijn we kampioen. En Ronald Koeman moet Boere alvast opschrijven voor het EK van 2020. Voor de penalty's in de knock-outfase. Acht penalty's raak! Boere in Oranje!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Meer berichten