Column Hans Assink: 'Kat in het keukenbakkie'

  Column

Ik weet niet of het toeval is, maar sinds ze de Reisopera aan het slopen zijn, zit er muziek in onze efcee.

Dat het klimaat verandert wordt nog eens bevestigd door de wederopstanding van de boys van Poesiets, want die begon met Sinterklaas.

Op 5 december stonden we nog op plek 5 met vier punten achterstand op de koploper, Den Bosch. We hadden net met 2-5 verloren van de reserves van Ajax. Andere tijden, inderdaad.

Op 1 januari stonden we nog vierde, met twee punten achterstand op de koploper, nog steeds Den Bosch. Inmiddels staan we bovenaan met zes punten méér dan Den Bosch. In de laatste vier wedstrijden hebben we acht punten meer gehaald dan Den Bosch. Als we in dit tempo doorgaan dan zijn we op 1 april kampioen! En dat is geen grapje!

Ik heb de seizoengids van de VI erbij gepakt. Op maandag 1 april staat RKC uit op het programma. Dan staan we volgens de huidige logaritmes gewoon 22 punten voor met nog zes wedstrijden te gaan. Kat in het keukenbakkie.

De eerste keukenkampioendivisiekampioen wordt kampioen in Waalwijk. Oh ironie, de hoofdsponsor daar? Mandemakers Keukens. Of spelen die onder één hoedje met de Keuken Kampioen? Maakt ook niet uit. De wedstrijd ervoor is die op vrijdag 29 maart. De tegenstander? Den Bosch. Bij ons in de Veste…

Als we zelfs al wedstrijden op kunstgras tegen Sparta gaan winnen zonder Espinosa, Brama en Zekhnini en met Vandeheidens in de basis, dan staat de Oude Markt op 1 april vol. En dan vergeet ik Lely nog. En anders een paar dagen later, op vrijdag 5 april, na de thuiswedstrijd tegen Dordrecht. Feesttechnisch gezien misschien wel handiger.

Wir siegen uns kaput, zou Hans Meijer zeggen. Ha, is dat geen mooie trainer voor Feyenoord? Valt in ieder geval in dezelfde leeftijdscategorie als waarin Feyenoord het nu zoekt met Dick Advocaat. Als ik de baas was in de Kuip wist ik wel: Hans Meijer of Stief Muklerrun.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Meer berichten