Column Hans Assink: 'Ik had voor Dry February gekozen, scheelt toch drie dagen'

  Column

Zo'n voorzet kan ik natuurlijk niet laten lopen… Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan! Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan! Helemaal niets, helemaal niets, helemaal niets in Amsterdam! Tuurlijk, Amsterdam moet eigenlijk Den Bosch zijn, maar wat maakt het allemaal uit als Dylan George vrijdag drie keer heeft gescoord…

Wie is Dylan George hoor ik u zeggen, nou, dat was onze linksbuiten die ineens verhuurd is aan Helmond en dat is vrijdag onze tegenstander. Ik had van George een snelle rechtsback gemaakt, maar ja, ik ben geen Poesiets.

Ik had me voorgenomen om dit stukje over Poesiets te doen, maar ja, nu we bovenaan staan is dat een wat verkeerde timing. Heb ik wel vaker. Zo kwam ik er ook pas achter dat het Dry January was. En het was al de 26ste.

Het schijnt dat veel lieden al vanaf 1 januari geen alcoholische versnaperingen meer tot zich nemen. Wist ik echt niet. Ik vind het ook wel wat hebben, een maand lang geen alcohol meer. Lijkt me vooral heel lang, een maand. Ik had dan ook zeker voor Dry February gekozen, dat scheelt toch mooi drie dagen.

Niet echt slimme jongens en meisjes, die droge januaridrinkers. Maar wel knap dat ze er aan zijn begonnen en aan degenen die het vol hebben gehouden zou ik willen zeggen: respect.

Een Dry February voor mij dan maar? 28 dagen zonder een lekker biertje of wijntje lijkt mij een heel pittige, zo niet niet-wensbare uitdaging.

Bij mij schijnt het nou eenmaal in de genen te zitten. Zegt mijn broer ook. Ene Heinrich Assink, overgrootvader, lustte 'm ook wel, zo gaat het verhaal. Wat, Heinrich? Duits bloed? Heb ik dat altijd willen wegdrinken?

Nee, hij was Nederlander en heette eerst Hendrik, toch? Moeten we toch eens gaan uitzoeken. En aan het fenomeen droge maand wil ik best meedoen. Dan neem ik de voor mij meest geschikte maand: de dertiende maand. Heb ik niet!

Hans Assink schrijft al jaren, sinds augustus 2007, via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Piet? Poesiets is een Trainer.

Meer berichten