Column Hans Assink: 'Koolen en batterijen? Dat Werks Not!'

  Column

Een stroom aan onderwerpen doemt deze week op en de eerste is natuurlijk het verdwijnen van tweeduizend banen op Technology Base Twente, zoals dat zo mooi op z'n noabers heet.

Lithium Werks is Lithium Werks Not geworden. Het was ook te mooi om waar te zijn, toch. En het verbaast me niks, want de batterijenbrouwer heeft de verkeerde achternaam: Koolen.

Over May en de Brexit valt een boel te melden, maar dat ga ik lekker niet doen. Laat die Engelsen het zelf maar uitzoeken. Wel is duidelijk dat er een hoop energie is verspild. Ze hadden hun tijd nuttiger kunnen besteden, zal ik maar zeggen.

Maar ik heb makkelijk praten. Ik begin gewoon alvast met mijn lijstje van 2019. Want het zou zomaar kunnen zijn dat ik de Beste Brabantse Band straks in december vergeten ben. Daarom nu maar vast: Circus Rens & The Meatballs. Ze waren vrijdag in Rocks. De Mooiste Goal. Zekhnini tegen MVV. Hij stak echt bewust zijn been uit, toch?

Mocht ik dat verkeerd hebben gezien - er gaan geruchten dat Wout Brama een prachtig doelpunt heeft gemaakt in Maastricht - dan wijs ik op het Mooiste Festival: het Winter Wonders Winterbierfestival in de Grote Kerk op de Oude Markt. Liefst 64 verschillende bieren van 9 brouwerijen waren present om soldaat te worden gemaakt.

Naar verluidt was de wielerclub van de OSVVE in groten getale op het gebeuren afgekomen om de dopingreserves aan te vullen. Zelf ben ik mijn tocht langs de brouwerijen begonnen met een bekroonde bok van Maallust uit Veenhuizen. Geloof ik.

Grutte Pier had lekker bier en de Stout van Happyface was ook niet fout. Verder herinner ik me flarden van Anouk en Carmen, die waren echt in vorm met een R'eye of the Storm. En het laatste wat ik nog weet misschien, was de 1818. Hilldevils was The End. Een ijsbokkie, van 20 procent.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). En Piet staat deze week voor Pils Is Evengoed Top.

Meer berichten