Column Hans Assink: 'Altijd gedacht dat Nashville stond voor lekkere muziek'

  Column

We zijn iets meer dan een week onderweg in het nieuwe jaar en saai is het in ieder geval niet.

Gisteravond ging ik naar bed met de mededeling dat er dijkbewaking is ingesteld. Enschede aan Zee is dichterbij dan ooit en dat terwijl ze bij het waterschap nog klagen over de droogte.

Zwemmen in de Noordzee krijgt dit jaar ook een heel andere dimensie. Met een beetje pech duik je in een ogenschijnlijk mooie golf op een stuk container die overboord is geslagen of op de inhoud ervan. Er zijn geloof ik 281 van die containers van de boot gevallen, waarvan er nog 40 zoek zijn, ofwel boven water moeten komen. Dat laatste lijkt op een woordspeling, maar is het niet.

Nog triester was de jaarwisseling. Eén dode in Enschede. Vanwege het vuurwerk. Van de doden niets dan goeds en als ik de berichten goed heb begrepen was het slachtoffer nog een soort van apostel ook. Waar moet dat heen? In ieder geval afschaffen dat vuurwerk, zou ik zeggen.

Zelf heb ik op oudejaarsavond even na twaalf uur ook een stap buiten de deur gezet, maar ik was snel weer binnen, want het geknal was me toch hard! De astronauten en kanonslagen van vroeger die ik altijd afstak, knalden nog niet voor de helft zo hard als dat illegale spul van tegenwoordig. Een warzone, dat is het geworden. Ik ben er helemaal klaar mee. Gewoon afschaffen.

Of ben ik een watje? Een mietje? Nou dan heb ik pech, want we zijn het nieuwe jaar ook nog begonnen met een Nashville Verklaring. Altijd gedacht dat Nashville stond voor lekkere muziek, maar het is dus anti homo. Mensen mogen geloven wat ze willen, maar dat Kees van der Staaij en zijn trawanten homoseksualiteit als een ziekte zien is ziek. Ik zou zeggen, afschaffen die Van der Staaij.

Gelukkig was er één lichtpuntje: een Enschedeër won 30 miljoen in de Staatsloterij. Kan vast wel een nieuw spitsje voor FC Twente vanaf.

Hans Assink schrijft ook in 2019 via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Meer berichten