Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: 'Beste wethouder? Jeroen Hatenboer!'

  Column

Het nieuwe jaar begint met het ingrijpen van de VAR. Het Lijstje van twee weken terug is niet alleen gemist door ene Roy L. waar de Huis aan Huis naar zijn zeggen niet is bezorgd, maar ook zaten er wat zaken in die na een nadere check van de VAR wat in een ander daglicht zijn komen te staan.

En dan bedoel ik natuurlijk niet de prijs voor de Beste barkeeper van Nick van Jansen, want daar gaat de VAR echt niet aan rommelen.

Nee, de slechtste trainer had natuurlijk op het Lijstje moeten staan. Gelukkig zag de VAR hem met de kerstdagen nog in een of ander praatprogramma zwetsen en vandaar de toevoeging aan het Lijstje, Slechtste trainer: GJ Verbeek. Geen trainer heeft ooit zulke slechte opstellingen gemaakt bij onze club. Elke week weer vijf verdedigers opstellen, en dan ook nog een verdediger op het middenveld en zelfs als rechtsbuiten én in de spits!

De VAR zag nog meer. De mooiste goal ontbrak. Bij deze, Mooiste goal: de panenka van Depay. En dan kom ik meteen bij Beste Elftal: Oranje! Die Koeman heeft ons met 3-0 laten winnen van Duitsland en met 2-0 van Frankrijk! Of was het andersom? Maakt ook niet uit. Beste trainer: Ronald Koeman, Beste Uitvinding: de Nations League.

Is er nog wat anders dan voetbal? Zekers, de VAR heeft er nog wel een paar, Mooiste onderwijzeres: juf Marijke. En wat te denken van, Mooiste feestje: kerstmiddag bij Jansen, Beste cadeautjesinpakster: Berlin. Meest waardeloze stopper met roken: Jan Slagter. Beste wethouder: Jeroen Hatenboer, nou ja, hij heeft in iedere geval het minst fout gedaan in 2018, want hij ging al heel vroeg weg.

Verder heeft de VAR nog wat onvolkomenheden geconstateerd bij de Lidl en de Emté, namelijk dat er vroeg in de middag al geen brood meer in de schappen lag. Is dit vanwege Bakkerij Beunders? Eén prijsje dan nog maar. Beste Bakker: Beunders.

Enschedeër Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Meer berichten