Foto: Hans Assink

'Partij voor de Dieren wint de verkiezingen en FC Twente wordt kampioen'

  Column

Als een Enschedese Nostradamus presenteer ik u alvast het jaaroverzicht van volgend jaar, 2019:

Januari. Bij de nieuwjaarsreceptie op het stadhuis houdt burgemeester Onno van Veldhuizen een preek die eerder in de Grote kerk te horen is geweest in het kader van Woar geet 't opan met Kesmis. Onno seg datte dit joar alles int plat wil doon.

Februari. FC Twente pakt de eerste prijs van het jaar. De prijs voor de lekkerste bitterballen in de persruimte.

Maart. De actiegroep Kick Out de Paashaas roert zijn staart. De Partij voor de Dieren wint de verkiezingen. Alle vogels leggen een ei. Twee maanden te vroeg, oké, maar de eerste hittegolf meldt zich al.

April. Het vriest dat het kraakt. Zomaar ineens. En alleen in Friesland. Geen weervoorspeller kan het uitleggen. De rayonhoofden zijn er snel uit: it giet oan. Trump lost het startschot. Er raakt niemand gewond.

Mei. Doet wat het wil: hittegolf twee en drie. Alle vogels leggen nóg een ei. Kick Out de Paashaas wordt verboden door de rechter. FC Twente wordt kampioen. De KNVB heeft nog gepraat met de andere clubs of ze beter wilden gaan voetballen, maar die weigerden. Tussen de bedrijven door wint Twente ook nog de beker. Pusic krijgt een standbeeld en een contract tot 2030.

Juni. Het WK voetbal vrouwen gaat niet door. Oorzaak: Gele Hesjes.

Juli. De Tour gaat ook niet door (Gele Hesjes). Franse vluchtelingen overspoelen België. Blokkeerbelgen protesteren. Xandro Schenk gaat voor tien miljoen naar Ajax. Twente vliegt uit de Europa League. Het standbeeld van Pusic wordt gestolen.

Augustus. Hittegolf vier, vijf, zes en zeven. Pfff.

September. Het Waterschap contracteert indianen voor een regendans.

Oktober. Watertekort bij de Grolsch. Geen bokbier!

November. Is afgeschaft, net als de NAM, Brexit en ING.

December. Skipiste op de Oude Markt! Stoeltjeslift vanaf het terras van CP omhoog naar de Grote Kerk en dan skiën naar het terras van Jansen...

Gelukkig Nieuwjaar!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Piet staat voor Passie In Elke Tekst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden