Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Gele hesjes

  Column

Met enige verbazing en misschien ook wel opluchting heb ik kunnen constateren dat de beweging om zwarte piet out te kicken wat minder door de bomen aan het schijnen is. Niet dat de makkers hun wild geraas enigszins hebben gestaakt, maar ze zijn simpelweg uit de wielen gereden door een van origine Frans fenomeen genaamd gele hesjes.

Zo vlak voor 5 december krijg ik ineens enorme zin om een geel hesje aan te trekken en te gaan hardlopen. Niet zomaar hardlopen, maar zoals het een geel hesje betaamt, met in het achterhoofd de onmenselijke gedachte dat de benzineprijzen verhoogd gaan worden. Dan kan deze armoedzaaier op de Kuipersdijk maar beter gelijk een bushokje in puin slaan en op de parkeerplaats op het Diekman zes auto's in brand steken.

Dat zal ze leren, wie die ze ook mag of mogen zijn. Een bankgebouw, daar moet ik ook nog even een paar ruiten inslaan, want die bankiers zijn allemaal dieven, toch. Wel even opletten dat ik niet de glazen van mijn eigen bank intik.

De politie? Ik zie ze niet. Terwijl ik toch een duidelijk zichtbaar geel hesje aan heb. Kennelijk zijn ze te lui om voor één geel hesje in actie te komen. Dan kan ik ook nog wel even richting Hengelo. Daar willen ze de binnenstad verbouwen en daar kunnen wij als gele hesjes beweging vanzelfsprekend een steentje aan bijdragen. Eerst nog even wat Porsches op de kop zetten en wat restaurants vernielen en dan hatseflats naar Hengel!

Onderweg is een bezoekje aan het trainingscomplex van onze keukenkampioenclub wellicht nuttig om daar een stevig geluid van demonstratie te laten horen, want dat Ajax 2 onze jongens zo te kakken heeft gezet is een daad van anarchie en antimededogen die een optocht van gele hesjes richting Amsterdam rechtvaardigt om daar de boel kort en klein te slaan.

Iamgeelhesje.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Een boek met daarin de beste (minst slechte) columns vanaf 2003 tot nu is (nog steeds) in de maak.

Meer berichten