Column Hans Assink: Tim Hölscher, een alibivoetballer

  Column

Het had zo'n mooie maandagavond kunnen worden met een lekkere pot keukenvoetbal van onze club op de tv, maar ondanks de drie punten tegen JAZ in Alkmaar kon ik er niet blij van worden. Het was niet om aan te zien zo slecht als onze jongens voetballen.

Ergens in de tweede helft kwam zelfs de gedachte boven om aanhanger te worden van een andere club, want dit stelletje koekenbakkers verdient gewoon niet beter. Je bent supporter in goede en in slechte tijden, zei Zoonlief nog, maar ook bij hem viel van het gezicht te lezen dat de tijden van Kastan Jos nog niet eens zo slecht waren vergeleken met dit gepruts.

Ja, Boere maakte een goal en had een assist. Maar je maakt mij niet wijs dat die assist bedoeld was (hij wilde 'm aannemen, maar de bal sprong weg) en bij de goal was de assist van Aitor ook niet bedoeld (die Aitor speelt negen van de tien ballen naar de verkeerde kleur en dat zo'n beetje elke wedstrijd).

Boere krijgt nog net een voldoende, maar verder is het een spits met dezelfde drieletterige typering als de keeper van Achilles'29, beginnend met een k en eindigend op t.

Wie tegen JAZ ook door de mand viel was Tim Hölscher. Eerder werd me op de perstribune in de Veste door een kenner al verteld dat Hölscher een alibivoetballer was. Hij loopt overal, maar nooit op de plek waar hij moet zijn, zoiets.

Nou, ik heb op 'm gelet en tegen JAZ dartelde onze vriend inderdaad steevast ergens in het gebied tussen de middenlijn en de eigen zestien rond, maar dicht in de buurt van een tegenstander was dat nooit en pogingen om de bal te veroveren waren op de hand van een lepralijder te tellen. Alkmaarse lucht dekken, dat was het. Het had de schijn van meeverdedigen, maar eigenlijk deed ie niks.

Het enige winstpunt van de avond was dat de trainer het ook doorhad en de alibi-voetballer wisselde voor Zekhnini, al was dat pas na 75 minuten. Zucht, vrijdag weer een wedstrijd.

Enschedeër Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Piet staat voor Passie In Elke Tekst.

Meer berichten