Foto: Hans Assink

Column Assink: Feest in Düsseldorf

  Column

Een ritje naar Koblenz wordt het deze keer niet. De chauffeur van de Kürten-bus weet de weg naar Düsseldorf feilloos te vinden. Niks geen verkeerde afslag zoals twee jaar geleden naar de wedstrijd van FC Köln, maar we zijn gewoon op tijd in Düsseldorf, met de schoolreisclub van de Tubanters. Niet alleen de chauffeur is in vorm, ook Hans Hapjes, die sneller rondgaat dan de schaduw van Lucky Luke.

De landing is op P2, te midden van de fans van Hertha BSC. Als de Bratwursten im Bauch zitten gaan we op zoek naar Block 113, voor de Bundesligawedstrijd Fortuna Düsseldorf - Hertha BSC, de nummer 17 tegen de nummer 8. De naam van de tribune is om van te watertanden: Warsteiner-Tribüne.

Maar bij Block 113 van de Merkur Spiel-Arena ben je niet zomaar. Helemaal niet als je midden tussen de fans aus Berlin zit. Moet je nou met de uitfans mee naar binnen of moet je het hele stadion omlopen? Twee van ons kiezen voor de Berliners.

In de rij voor Eingang Nord-Ost gedragen ze zich gemütlich. Na het fouilleren mogen zij erin, wij niet.

Onder begeleiding worden die zwei Holländer via wat hekken naar Eingang Nord-West gebracht en na een tweede fouillering zitten we op onze plek, terwijl de andere Tubanten nog bezig zijn met het rondje stadion.

In de eerste helft gebeurt er minder dan bij een keukenduel van onze efcee. Hertha is veel beter, dat wel. En Dilrosun kan voetballen. Bij Fortuna zijn ze al blij met een goede ingooi. Met de rust 0-0 en Hertha met tien man. Ik zie Hertha wel winnen, zeg ik in de rust. Al is het centrum zozo met Rekik en Luckassen.

Drie kwartier later is het 4-1 voor Düsseldorf! In de eerste 10 wedstrijden maakten ze maar 6 goals. Toooooooooooor! Benitó… schreeuwt hun Jan Brauns. Raman scanderen de 39.000. Later, bij de derde helft in de Haarmühle, komt een Enschedese club van vroeger even tot leven... FC Flamingo's!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Meer berichten