Column Hans Assink: 'Zijn de Enschedese clubs ziek?'

  Column

Elders in het land gaan ziekenhuizen failliet, maar hier zijn de voetbalclubs ziek. En dan bedoel ik natuurlijk in dit geval onze amateurclubs. Verenigingen van buiten Enschede willen hier niet meer komen voetballen, omdat het er hier asociaal aan toe gaat. Zou gaan kan ik ook schrijven, maar ik geloof die Hengeloërs en Haaksbergenaren wel.

Dat Phenix is niks anders dan een ordinaire kickboksclub en SVV is gewoon een schuilnaam van een groepje houthakkers met taekwondo DNA. En bezigt Erik Dijkstra zelf niet altijd de slogan Glanerbrug, mes in je rug! Sterker nog: zeggen ze bij PW na een overtreding nog wel sorry?

Ik zou het niet weten. Maar ik weet wel dat ik ooit 's tegen 't Centrum heb gevoetbald en we maakten drie goals, maar die werden pas achteraf goedgekeurd, nadat zij er vier hadden gemaakt. Maar we kregen wel een kratje bier cadeau. Dat dan weer wel. En bij Phenix in de kantine was het ondanks het verkeerde merk bier toch altijd heel gezellig, om van de lekkere hapjes bij SVV maar te zwijgen.

Het zal toch niet alleen in Enschede zijn dat er wel eens iets fout gaat? Ik kan me nog wedstrijden herinneren in Hengelo tegen Juliana en daar was me de scheidsrechter toch een partij partijdig en de grens was nog veel erger. Hengelo heeft sowieso geen recht van spreken, want die man van de raketwerper was ook een windbuul, toch.

In Haaksbergen was het nog niet zo lang geleden met de B3 van De Tubanters hetzelfde verhaal met een schandalige thuisfluiter. Moeten wij dan ook gaan klagen bij de voetbalbond dat we niet meer buiten Enschede willen voetballen? Wel zo makkelijk eigenlijk. En we hebben clubs genoeg. Nou ja, dat de Boys er niet meer is, is wel jammer. Roombeek mag van mij ook terug, net als DTO en Geel-Zwart. Blauw-Blauw!

Ik denk dat het meevalt met onze zogenaamde zieke clubs. Het is een griepje.

Enschedeër Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl) en voetbalde bij Enschedese Boys, Vosta en PW.

Meer berichten