Klok

  Column
Foto: Hans Assink

Al ben ik geen man van de klok, ik wil toch even tijd vrijmaken om het over de klok te hebben.

Prima biertje, dat Klok -iets van 65 cent per halve liter bij de Sanders- maar ik bedoel natuurlijk de klok die is teruggezet (of vooruit, da's altijd zo lastig) voor de wintertijd. Het schijnt dat het zijn tijd heeft gehad, dat gerommel met de tijd. En ik treur er niet om. Het werd tijd, zal ik maar zeggen. En van Annie Schreijer kun je veel zeggen, maar in dit geval is ze wijzer dan gedacht.

Bij de eerste Twente tegen Almere ooit ging ik zelf even terug in de tijd. Acht jaar geleden speelden we nog Champions League. Inter, Tottenham en Bremen wonnen hier niet. Het record enige Nederlandse club die thuis niet in de Champions League heeft verloren hebben we nog steeds!

En dan nu het gemodder in de keuken tegen Almere. Het doet zeer aan de ogen. Konden we die klok maar even terugdraaien, denk ik dan. Noordwijk in de beker wordt nog lastig. De tijd zal het leren.

Ik stond in ieder geval een uur te vroeg op op de zondag. Had ik in een mum van tijd in de gaten en dat ondanks een avondje stappen met gasten uit Breukelen en Assen van Veldje S op Terschelling. Breukelen en Assen vonden de binnenstad fantástisch en hadden de tijd aan zich. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens was even onzin. Uren gingen voorbij in de plezierige gemoedstoestand van gezelligheid kent geen tijd.

Bij Santé moest het verstand wel verzet worden op komt tijd, komt raad, maar verder hang ik niets aan de grote klok. Op de zondagmorgen nog even naar Roombeek gegaan. Maakte indruk. De tijd heelt alle wonden is niet waar.

Ach, ik neem nog maar een Klokje. Mag van Vadertje Tijd.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Piet staat voor Passie in elke tekst.

Meer berichten