Foto: Hans Assink

Column: nog een keer Werelddierendag

  Column

Het is de week van de scheidsrechter, maar als ik die scheidsrechters bezig zie, dan krijg ik er een nachtmerrie van. Het is ook de week van de Military én Dierendag is net geweest. Over drie dagen is het Nederland - Duitsland, Koeman tegen Löw. Zoveel dierlijke voorzetten moet ik er wel in hengsten. Maurice de Hond moet er nog onderzoek naar doen, maar ik vind dat de selectie van FC Twente wel wat beestachtiger mag worden. De man die dat regelt heet niet voor niks Ted van Leeuwen.

Maar eerst een flinke ros door de technische staf. Jack de Gier wordt hoofdtrainer met Frans de Kat, Frans Adelaar en Peter van Vossen als assistent. John de Bever wordt hoofd opleiding, Foppe de Haan voorzitter en Arie Haan chef scouting. Voor de rol van elftalleider lijkt Hans (of Henk) Kraay me wel geschikt. Qua spelers komen Ricardo Kip, Henk Vos, Thomas Lam, Gerrie Schaap, Michael de Leeuw, Michael Mols, Thomas Buffel en Gert-Jan Duif in aanmerking voor een contract. Of ze als een paard staan te trappelen, kan John de Wolf mooi uitzoeken. Oh ja, de nieuwe keeper komt met de trein, Sergio Padt.

Verder is Robert van der Merel van Utrecht nog in beeld, net als Ron Gans van Groningen en Robert Dassen van het oude, maar o zo succesvolle Pindacupteam van café De Pijp, maar of scheidsrechter Pieter Vink dat goedkeurt is nog de vraag. De vaste commentator in de Veste staat al wel vast: Sierd de Vos. Zijn assistent kan er maar eentje zijn: Emile Schelvis.

Peter van der Zwaan schrijft de opstellingen, Jeroen Pauw wordt perschef, de nieuwe omroepster van dienst wordt Linda de Mol en voor de buitenlandse inbreng op het veld is er maar één speler die gehaald moet worden: de Engelsman Eric Dier.

En met de Partij voor de Dieren als hoofdsponsor erbij worden de uitwedstrijden in de Adelaarshorst en het Rat Verlegh stadion voor altijd een eitje. Koekoek!

Enschedeër Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). En nu een bokje!

Meer berichten