Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Prijzen

  Column

In mei worden de prijzen uitgedeeld, dat weet ik ook wel, maar ik wel er nu vast eentje uitdelen. Namelijk een prijs voor een voetbalelftal dat in de Grolsch Veste komt spelen met de rugnummers 1 tot en met 11. En dan heeft de keeper 1, de rechtsback 2 en zo voort tot de linksbuiten met 11. Jong PSV hulde!

De zondagmiddag van 30 september 2018 is historisch. Ik kan me in ieder geval niet een wedstrijd herinneren waarbij ze de rugnummers 1 tot en met 11 hadden.

Bij Twente heeft alleen Tom Boere een goed nummer: 9. Oh ja, Aitor ook, 7. Maar de rest is hopeloos. Ricardinho heeft 2 in plaats van 5. De keeper staat met 16 onder de lat, nou ja iets ervoor, want een Jong PSV'er kopt 'm er van twintig meter in.

Wat wil je ook, we hebben maar drie spelers met een nummer onder 12. Hölscher (17), Espinosa (19) en Smith (20) zitten nog net bij de eerste 20. Maar verder is het 21, 23, 25 en 27 dat in de basis staat. Gelukkig mag mijn grote vriend Lely ook nog even invallen, nummer 28!

Een andere prijs die ik uit wil reiken is ook voor Jong PSV. De prijs voor de beste tijdrekkers. Al in de 13de minuut zijn ze aan het tijdrekken! Je denkt van het zijn talenten van het grote PSV en die willen wel laten zien dat ze lekker kunnen ballen, maar nee hoor. Tijdrekkers zijn het! Met last van aanstelleritus.

De prijs voor beste theaterelftal krijgen ze ook! Om de haverklap liggen ze op de grond toneel te spelen met een zogenaamde blessure. Zielig is het. Ik weet niet of meneertje Van Oostveen nog actief is bij de voetbalbond of de tuchtcommissie, maar ik zou Jong PSV direct uit de competitie halen wegens anti-voetbal! Zo. Die zit. En over twee dagen lopend we zingend over de Oude Markt: wij staan bovenaan, wij staan bovenaan!

Enschedeër Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Piet staat voor Passie in elke tekst.

Meer berichten