Column Hans Assink: Mooie Monique en een watergraaf

  Column

Het zijn weer eens rare tijden. De aarde warmt op, maar het was de koudste 23e september ooit. Ook was het 's nachts warmer dan overdag en dat lijkt me voor september toch ook een record. Verder won onze voetbalclub keukenpotjes in oorden als Dordrecht en Velsen en is het bokbier nu al in de aanbieding! Ik was gisteren bij de Sanders, oké, de Emté, en alle bok van Hertog Jan was uitverkocht. En dan moet het nog oktober worden!

Het zijn rare tijden. Neem de watergraaf. De watergraaf? Ja, de watergraaf. Dat is het opperhoofd van het waterschap. Hij voorziet een zekere vorm van verwoestijning en tegelijkertijd gaat er meer regen vallen! Matchfixing denk ik dan direct. Maar ja, hij heeft er voor doorgeleerd, zal ik maar zeggen. Als de opwarming van de aarde niet verder oploopt dan twee procent - het kan ook zomaar meer worden met lieden aan de macht als bijvoorbeeld meneertje Trump - dan betekent dat dat er dertig procent meer regenval komt. In 2058 ligt Enschede aan zee. Maar ja, nu is het nog te droog. Het moet nog tweehonderd dagen achter elkaar regenen om het grondwaterpeil weer op het oude niveau te krijgen. Zegt de watergraaf. Maar bij mij in de kelder zit raar genoeg nog steeds water.

Dat is vast heel eigenwijs water. Net zo eigenwijs als die Rutte met zijn dividendbelasting. Maar goed, ik dwaal af. Rare tijden zijn het. Bij Pauw glundert Louis van Gaal bij het zien van een jonge Monique van der Ven in Turks Fruit. Een seksgodin! Buma durft bijna niet te zeggen dat hij mooie Monique ook heeft gezien. Bij de rechtbank in Almelo hebben ze een schilderij dat er al 25 jaar hangt weggehaald vanwege één blote borst! Aanstootgevend zegt men. Het zijn rare tijden. De keeper van Groningen gaat met de trein.

Enschedeër Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). En Piet staat voor Punctualiteit is een traditie.

Meer berichten