Column Hans Assink: Sjampions

  Column

Op de dag van Barca - PSV wil ik het wel even over voetjebal hebben. En dan morgen ook nog Ajax in de Sjampionsliek. Wel even opletten, want de wedstrijden beginnen ineens om zeven uur heb ik vanuit doorgaans betrouwbare bronnen gehoord.

Bij PSV hebben ze er weer een goeie bij, ene Gutierrez. Ooit hadden wij ook een goede Gutierrez op het middenveld rondlopen: Felipe uit Chili. Bij PSV is het Erick uit Mexico, bijnaam Guti. En Guti heeft een klik met Chucky, dus ik zie PSV vanavond wel verrassen in Nou Camp, ook al omdat ze een echte trainer hebben. Van Bommel hééft het. Net zoals Frank de Boer het in het begin had. Ajax werd niet voor niks vier keer kampioen. Maar goed, voor hetzelfde geld wint Messi en co met 7-0 van PSV, de bal blijft rond, gelukkig.

Op iets ander niveau kan het ook alle kanten op. Wat waren we Keuken Kampioen Krukken tegen TOP Oss zeg! Historisch! In de eerste wedstrijd ooit tegen Tot Ons Plezier, in 1928 opgericht onder de naam KMD, Klein Maar Dapper, gaan we met 26.000 man op de tribune onderuit met 1-2. Gaat nooit weer gebeuren.

Een week later winnen we dan wel weer op bezoek bij FC Dordrecht met 0-2, maar dat komt eigenlijk alleen omdat Peet Bijen weer mee doet. Nu mijn grote vriend Lely nog terug op het veld en Telstar kan het vrijdag ook vergeten. Of spelen we op zaterdag? Of op zondag? Maandag? Ik raak het overzicht een beetje kwijt.

Wanneer is die bekerwedstrijd eigenlijk? Groningen uit. Dat moet te doen zijn. Die Espinosa kan wel voetballen. En bij Groningen loopt het voor geen meter.

Ik zou alles op de beker gooien. Het is de kortste weg naar Europees voetbal! En volgens mij zit onze schorsing voor Europees voetbal erop. Terug naar de eredivisie gaat wel lukken. Maar met Europees voetbal erbij is helemaal TOP.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). En Piet staat voor Prijzenpakken is echt Twente.

Meer berichten