Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: 'Dat zooitje Spanjaarden kan mij niet zo bekoren'

  Column

Die Peter R. de Vries en Johan Derksen zijn zo gek nog niet. De kinderen Lili en Howick mogen blijven en als je een beetje hart hebt is dat niet meer dan normaal. En die andere 400 Lili's en Howicks mogen van De Vries en Derksen ook blijven. Kinderen zet je het land niet uit. Punt. Helemaal mee eens. Al zijn er 4.000 Lili's en Howicks, of 40.000.

We hebben 112.000 miljonairs in het land en een regering die zomaar een miljard weggeeft aan buitenlandse aandeelhouders, terwijl ze ook nog eens bloed aan de handen hebben door tal van gewelddadige milities in Syrië, criminele organisaties noemt justitie ze, te ondersteunen. Ik ben wel klaar met die VVD'ers.

Zelf liegen over bonnetjes, Poetin en duizend euro en intussen stapels Lili's en Howicks het land uitzetten, dat is waar de club van Mark Rutte voor staat. Ik gun ze een degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Een toontje lager zingen, dat past ze.

In de Grolsch Veste weten we inmiddels ook wat de Keukencompetitie inhoudt. Verliezen van TOP Oss! Historisch. Nou stonden er natuurlijk wel een handvol toppers bij TOP Oss in het veld met Asmelash, Oratmangoen, Kaak, Fleuren en Smeets, dus zo gek was het ook weer niet. Ik ben bang dat we er meer gaan verliezen. Ik vrees Dordrecht en Telstar. Zijn van die typische Keukenclubs. Dat wordt lastig.

Want dat zooitje Spanjaarden die wij achterin hebben rondlopen, kan mij niet zo bekoren. De rechtsback kan niet voetballen, de linksback is een veteraan en het centrale duo speelt te vaak voor Sinterklaas. Ik wil mijn grote vriend Lely terug in de basis! En Peet Bijen. En Ard Schenk! Xandro, ook goed.

En dat die koekenbakkers bij de KNVB onze keeper hebben geschorst slaat helemaal nergens op. Arme Drommel. Had nou niemand van de club hem even kunnen zeggen dat ie een liesblessure had?

Enschedeër Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Piet staat voor Passie In Elke Tekst.

Meer berichten