Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: 'De nacompetitie gaat Mona Toetje heten'

  Column

Wie had ooit gedacht dat we voor de tweede keer zó snel uit de Jupiler League zouden ontsnappen? En dat zonder er één wedstrijd in te spelen! Prima clubje, dat FC Twente.

Dat ze die gemeenteboys een beetje op scherp willen zetten met dat gebedel om een miljoentje of weet ik hoeveel getuigt van een domheid waar de goudjakhals geen beschuit van lust, maar intussen zitten we wel mooi in een kampioenen competitie! Nou ja, niet helemaal, want de eerste divisie heet nu ineens zomaar de Keuken Kampioen Divisie! De Keuken Kampioen Klasse was natuurlijk veel beter geweest en de Grolsch League zou ook een aardige vooruitgang zijn geweest, maar bij de Grolsch hebben ze zitten slapen.

Ach, het is even wennen, die Keuken Kampioen Divisie, maar op de keper beschouwd is er niks mis met de woorden Keuken en Kampioen, toch. Keuken staat voor creativiteit en smullen. Ik zie Lely al met passjes strooien als Jamie Oliver met veldsla en gatenkaas. Bovendien: keuken rijmt op… Ze blijven straks diepgaan.

Eigenlijk gaan we een beetje in de Kitchen Champions League voetballen en dat smaakt naar meer. Het had ook veel slechter gekund dan de Keuken Kampioen. De Durex Divisie bijvoorbeeld. Of de Domino's Divisie. De Kruidvat Klasse had ook zomaar gekund, of de Harry Mens Business Class. En wat te denken van de Libresse League of de Liga Liga?

De Serie Alabastine was ook een optie, net als de Primera Primera - de eerste divisie is een walhalla voor de sponsors, als ze maar een beetje mee willen denken. In België hebben ze al de Croky Cup. Hier wordt het straks de Beter Bed Beker, kan niet anders. Of de Bolletje Beker, de Cupasoup Cup! De nacompetitie gaat het Mona Toetje heten. De Spar sponsort de VAR. Maar toch, straks wacht ons Helmond Sport. Het blijft een kutkompetitie.

Enschedeër Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Piet staat voor Passie In Elke Tekst.

Meer berichten