Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Mexico

  Column

Ha, Rens van Eijden zit nog even in de wachtkamer, maar Jomandaatje zit toch aardig goed met dat gekke Japan. Vier punten uit twee wedstrijden, dat kan niet meer fout met de wedstrijd tegen het puntloze Polen nog voor de boeg.

Ik geef toe, Japan als groepswinnaar kwam zomaar uit de glazen bol vorige week, maar van hun voetbal word ik niet echt vrolijk. Wel van Modric en Isco. Die Isco was fenomenaal gisteren, maar winnen deed Spanje niet van de Marokkanen. Het is af en toe echt een mooi WK. Coutinho met Brasil in de 93ste minuut, Kroos met een fantastische vrije trap in de 96ste minuut met Duitsland: carpe momentum, zal ik maar zeggen. Wel mooi dat het nu afgelopen is met die drie wedstrijden op één dag, want ik kom gewoon tijd tekort en dan sla ik die flauwe Hugo Borst meestal nog over ook. Maar goed, Jan Boskamp ziet ook niet alles.

Een bruggetje naar Mexico is er niet, maar wat waren ze goed tegen de Duitsers. En tegen Korea viel zomaar onze Corona in. Of we daar nog even 6,3 miljoen voor willen betalen, lees ik in de krant. Het schijnt een uitspraak te zijn van die internationale rechters van het CAS. Wéér een lijk van Ome Joop. Houdt het dan nooit op?

Ik weet niet wat ze allemaal gedaan hebben bij Twente, maar je zou er een boek over kunnen schrijven. Om Corona in te lijven leende onze club 2,9 miljoen van Grupo Comercializador Conclave op de Maagdeneilanden. Ik had de Rabobank genomen, of de SNS, desnoods op Terschelling, maar dat terzijde. Dat de baas van die Grupo ene Rodolfo David Dávila Córdova was, bijgenaamd El Consul, omdat hij namens het drugskartel Juarez contacten onderhield met de overheid, ach, maakt niet uit, zei Ome Joop. En hij krijgt nog gelijk ook! Juarez schijnt 200 miljoen dollar winst te maken. Per week. Die 6,3 is peanuts.

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Meer berichten

Shopbox