Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Pinda memo

  Column

Het WK staat op punt van beginnen, maar eerst nog even een ander toernooitje: de Pinda Cup, het voetbaltoernooi voor Enschedese kroegteams. Een warme editie deze keer en geheel conform de huidige trends van de matchfixing.

Zo kreeg de winnaar van vorig jaar op papier een makkelijke poule toebedeeld, immers de nummer twee, drie, vier én vijf van vorig jaar zaten lekker bij elkaar in een andere poule met ook nog eens de winnaar van de twee jaar ervoor.

Dat de toernooidirectie alle lof kreeg toegeworpen van de Raad van Commissarissen was dan ook min of meer logisch. In een memo, afgedrukt in het programmaboekje, werd het verzoek van de toernooidirectie om verhoging van salaris, bonussen en emolumenten, dan ook toegejuicht. 'Het doet ons genoegen u te kunnen mededelen dat wij als RvC uitermate tevreden zijn over uw functioneren als directie van het Pindacup-concern', schrijft ene JB als voorzitter van de RvC.

Hij kan zich vinden in de gevraagde verhoging van de vergoedingen: van 3 naar 300 consumptiebonnen, naast het gebruikelijke broodje kroket ook een 5-sterren diner in een etablissement naar keuze, 1 company-car voor elke directeur, 1 privé secretaresse voor elke directeur (voorkeursmaten 90-60-90), 1 gezamenlijke koelkast (Amerikaans model) in de directievertrekken, gevuld met champagne (Moët & Chandon 1964 extra brut) en 1 kratje Grolsch pijpjes, business-class tickets voor uw intercontinentale reizen (ook voor genoemde secretaresses), 1 Raj Ban-zonnebril voor elke directeur, specifiek voor gebruik op de toernooidag.

'Wij beseffen ten volle dat het onder de huidige hoogconjunctuur usance is om belangrijke functionarissen in een bedrijf te belonen op een niveau dat passend is bij hun functie en verantwoordelijkheden, en bovendien aansluit op de heersende trend in beloningssystemen voor topfunctionarissen', schrijft de Rvc. 'Mede daarom, en gelet op onze beperkte middelen, hebben wij besloten uw wensen grotendeels te honoreren, en wel in dier voege dat u met ingang van het toernooi-jaar 2018 de volgende vergoeding zult ontvangen: 4 consumptiebonnen en 1 broodje-bal, met naar keuze mosterd of mayonaise.'

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Meer berichten