Logo huisaanhuisenschede.nl


Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: 'Winnen van ADO en PEC kan zomaar, hoor'

  Column

Deze week nog lekker een columnpje over onze eredivisieclub. Het kan nu nog. Hoeveel zou ik er nog kunnen maken over onze eredivisieclub? Eentje nog? Verliezen van ADO en PEC en Sparta wint er eentje en we zijn weg. Naar de Jupileren. En verliezen van ADO en PEC kan zomaar hoor, want de beste heer Verbeek heeft er alle voetbal uitgeramd.

Natuurlijk ligt het niet alleen aan Verbeek. Het begon al met de komst van Jos. Ja, Kastan Jos. Uit de tijd van de non-cash van Ome Joop. Zes miljoen, of zeven, voor een spits die niet kan voetballen, ach. Bij Robbert Schilder zei ik al van daar worden we niet beter van. Denny Landzaat idem. Ach, en zo waren er nog 126: Onyewu, Boyata, Cornelisse, Yavadov, Kusk, Olaitan - het rijtje is eindeloos.

Maar zeer doet het wel, zondag in de Veste. Neem Peet Bijen. Die verliest een schoen, in de 34ste minuut. Kan gebeuren. Maar dat hij daarna het wereldrecord langzaam schoen aantrekken wil verbeteren, gaat wat ver. Iets eerder vergeet de keeper los te roepen en knalt Thesker de bal in vak 134. Of nog erger, de keeper heeft wel los geroepen en Thesker knalt de bal in vak 134. Het is van een niveau dat de Pinda Cup (dit jaar op 10 juni) nog niet eens haalt. Maar zeer doet het. De spandoeken van Feyenoord. Doei! En Eenmaal zullen zij de periode kampioenen zijn. Gelukkig relativeert het in de 85ste minuut een beetje met Always look on the bright side of live.

Misschien moeten ze de spelers deze week maar eens niet laten trainen. Gewoon, net als Gijp op de bank en kijken hoe Barca, Real, City en Liverpool voetballen. Eén keer raken, twee keer raken. En dan naar de goede kleur. Bewegen, vrijlopen en plezier hebben. Winnen van ADO en PEC kan zomaar hoor. PEC heeft al elf keer verloren en ADO twaalf.

Enschedeër Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). En Piet staat voor Punten is een traktatie.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox