Foto: Hans Assink

Column: Hans Assink neemt de kandidaten de maat

  Column

Nog twee weken en we mogen weer kiezen. Keus genoeg zie ik op de kandidatenlijsten. Liefst 245 kandidaten zijn beschikbaar voor een plek in de gemeenteraad. Ik ben er nog niet helemaal uit. Wie het in ieder geval niet wordt is de nummer 7 van lijst 12. Precies: Verbeek. Daar win je niks mee. En zijn club, de PVV, lijkt me teveel op een mix van PSV en VVV. Wie het ook niet wordt is de nummer 4 van de VVD: Nijhuis. Als we straks degraderen dan komt dat door Nijhuis met zijn penalty voor NAC tegen Feyenoord.

Wie ik ook niet ga kiezen zijn Wolf van GroenLinks, Kreeft van de VVD en Mol van BurgerBelangen. Dat zijn gewoon overlopers van de Dierenpartij die gek genoeg niet van de partij is. En Mol lijkt me er ook niet eentje van de transparantie. De nummer 7 van het CDA wordt 'm ook niet. Zit een luchtje aan: Van Winden. Bij de PvdA is het een beetje natte vingerwerk met De Zee en Drijfhout. GroenLinks snapt er weinig van. Klaver (!) staat op 25, en Dertien op 14. De nummer 19 klinkt ook niet aanlokkelijk: Zomerplaag . Nog een verkeerde? Sanders van BurgerBelangen. Heeft geen zin, die wordt straks overgenomen door de Jumbo.

Zit er dan niks bij deze keer? Natuurlijk wel. Flink van GroenLinks bijvoorbeeld en Moraal van de ChristenUnie. Stoeten van de VDD, zie ik ook nog wel brood in. Verder klinkt de nummer 14 van D66 heel logisch: Enschede! Dat klinkt dichterbij dan Bloemendaal van Liberaal053 en Van Tilburg en Tekkelenburg van de ChristenUnie. Om van te watertanden is de nummer 1 van Democratisch Platform Enschede: Brouwer! Hoewel? De nummer 1 van OPA smaakt ook naar meer: Borrel! Ik zou een lijstverbinding doen. En als reserve voor de alles of niets neem ik de nummer 22 van de ChristenUnie: Hooiveld!

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Meer berichten
Shopbox