Logo huisaanhuisenschede.nl


Column Hans Assink: 'Het einde is zoek als partijen mee gaan doen aan carnavalsoptochten'

  Column

Niet dat het ineens mijn clubje is, maar ergens is het wel goed dat de PVV zomaar ineens meedeed aan de carnavalsoptocht in Glanerbrug. Een politieke partij die de burgers opzoekt, dat noem ik positief. De boodschap, het zwembad mag niet dicht, kan ik ook billijken. Van mij hoeft er geen enkel zwembad dicht. Ik zou zeggen van doe Klein Zandvoort ook weer open, net als het golfbad in Boekelo en leg een joekel van een zwembad aan op het vliegveld. Maar goed, ik ben niet van de afdeling zwembaden.

De PVV ook niet, maar wil daar wel over gaan, denk ik. Dat mag. Verder zijn ze voor de-islamisering en dat mag niet, vind ik. Iedereen mag geloven wat ie wil. En als je niets wil geloven, is dat ook goed. Dat heet Vrijheid. En als Gijp een pruik opzet en Renate wil heten, mag dat ook. Dat kan een slechte grap zijn, maar als slechte grappen al niet meer mogen, dan is het einde zoek.

Het einde is ook zoek als politieke partijen mee gaan doen aan carnavalsoptochten. Dat druist namelijk in tegen de traditie van het carnaval, want het zijn de carnavallisten die de politiek op de hak horen te nemen. Zo wil de traditie en een beetje PVV'er zou dat moeten weten, want die zijn doorgaans juist zo gehecht aan tradities. En dat zeg ik niet om te zwartepieten. Het is nou eenmaal traditie dat de politiek het haasje is met carnaval en niet dat de politiek zijn mening gaat uitventen in een kolderieke optocht. Het carnaval is van de zotten, de narren, de prinsen, de polonaiselopers, de dansmarietjes, de Raad van Elf, de Tuffelkroepers, de Grenskeerlkes, de Klötterboksen, de Ossekopkes en de Gifkikkers. En al die anderen bij wie een steek los zit.

Enschedeër Hans Assink schrijft al jaren en column in Huis aan Huis en runt Tekstbureau Piet (assink@home.nl) ook al jaren. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. 'En mijn moeder heette Piet'.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox