Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Nostradamus

  Column

De eerste column van het nieuwe jaar tik ik drie dagen voor het oude jaar om is. De antivuurwerkafsteekposter kan nog voor de ramen, maar ik ben gekke Henkie niet. Ik durf best te voorspellen dat als je zo'n ding voor de ramen hangt, je extra veel rotjes voor de deur krijgt toegeworpen. Wat geen vuurwerk: BAM!

Ik ben sowieso goed in voorspellen. Onderschat dat niet. Dat Brama, Wisgerhof én Boschker Oranje zouden halen stond ooit in dit stukje. En vorig jaar had ik het nog goed met de voorspelling voor mei: alle vogels leggen een ei. En de problemen van onze FC had ik in 2015 al aardig opgelost door Jan van Halst de voetbalbaas van de Veste te maken en Gertjan Verbeek de nieuwe trainer! Ook zag ik een zware aardbeving in Groningen en in 2010 al was mijn tekst: Atak dreigt failliet te gaan! Hebben ze het eigenlijk nog best wel lang volgehouden en dat geldt ook Geert Wilders. Geert Wilders stapt uit de politiek en wordt kapper zag ik in 2012. Oké, is nog niet gebeurd, maar met de wetenschap van nu dat Fredje Teeven buschauffeur is, kan het vast niet lang meer duren voordat Wilders gaat beginnen als barbier. Zeg ik nou iets over bier? In de Menistenkerk wordt straks bier gedronken én bier gebrouwen

Ik had het kunnen voorspellen, maar ach, misschien ben ik wel beter in rijmen. Met de kerst een gedichtje voor Hetty was een mooie uitdaging. Wat rijmt er op Hetty? Ja, spaghetti en confetti. Maar ook net zo snel als Mario Andretti, Marco Simonetti en John Guidetti, muziek van Tom Petty, Brard Patty, Pearl Jam met Black Betty, een fornuis van Bordetti, een auto van Moretti, een jacht van Ferretti, een film over Paul Getty, een oase in de Serengeti en je nicht heet Zettie -Je moet er eyes voor hebben als Davis, Betty. Alles paletti?

Hans Assink en Tekstbureau Piet zijn bereikbaar via assink@home.nl

Meer berichten
Shopbox