Liene Kuipers laat zien dat echt iedereen voor Sinterklaas kan spelen. Het kan overigens ook zonder mijter.
Liene Kuipers laat zien dat echt iedereen voor Sinterklaas kan spelen. Het kan overigens ook zonder mijter.

Dagje Sinterklaas!

  Column

Verf, check! Kwast, check! Oude doek, check! Alles staat klaar om eindelijk de deuren in huis te schilderen. Op de tafel trilt mijn telefoon. Een onbekend nummer. Een vrouwenstem die zich voorstelt. "Met Herma Lubbers, we hebben al even contact gehad over Dagje Sinterklaas." Met mijn hoofd nog bij de verf duurt het even voordat ik weet wie ik aan de lijn heb. Gelukkig valt het kwartje snel. Door Judith van Oostrom, mede-initiatiefnemer van Dagje Sinterklaas 053

Herma werkt bij de bibliotheek op Twekkelerveld. In deze bibliotheek zijn ze volop bezig met vernieuwing. Op 2 november is de opening van de nieuwe bieb, waar ze naast de bibliotheekfunctie een huiskamer voor de buurt zijn, waar ze partijen die in de wijk werken werkelijk aan elkaar verbinden. EN ze willen graag aan de slag met Dagje Sinterklaas. We zoeken naar een datum om verder te overleggen. Het enige moment dat past lijkt nú te zijn. Ik besluit mijn verfactiviteiten nog even te laten voor wat het is en stap op de fiets.

Al pratend over de intentie van Dagje Sinterklaas ('iedereen kan iets geven en van geven wordt je blij') ontstaan er steeds meer ideeën. Van knutselen aan mijters tijdens de koffietafel op woensdag, promotie op de schermen van de bieb, tot iedere bezoeker een ingepakt verrassingsboek laten lenen. En nog veel meer. We maken afspraken over het vervolg en ik fiets nog geen drie kwartier later weer naar huis. Eenmaal thuis stuiter ik nog na van het gesprek. Dat wordt zo nog lastig schilderen. Het is zó gaaf als anderen meehelpen om het idee van Dagje Sinterklaas verder te brengen.

Wil jij als individu of organisatie ook een Dagje Sinterklaas zijn of anderen helpen dat te zijn? Iets van jezelf geven aan een ander? Laat dat dan vooral weten! Of doe het gewoon. Op www.dagjesinterklaas053.nl lees je hoe, en zie je wat anderen doen.

En trouwens: de deuren staan weer strak in de lak!

 
Dagje Sinterklaas 053: tussen de aankomst van Sinterklaas op 18 november en Pakjesavond nodigen we Enschedeërs uit een Dagje Sinterklaas te zijn voor een ander en iets van zichzelf te geven. Mooie voorbeelden verzamelen we via #dagjesinterklaas053 en op www.dagjesinterklaas053.nl

Meer berichten
Shopbox