Logo huisaanhuisenschede.nl


Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Svenska

  Column

Ja, Zweden. Op maandagavond denk ik nog dat je eigenlijk best wel met 7-0 van ze kunt winnen. Waarom niet? Als je in Brasil met 5-1 van Spanje kunt winnen, dan kan 7-0 in eigen huis tegen Toivonen en co toch ook? We wonnen ooit met 9-0 van Noorwegen en van Finland en met 8-1 van IJsland, dus waarom geen 7-0 tegen Svenska? Elke 12 minuten een doelpunt maken, daar heb je toch geen Hans Kazan voor nodig? Staat het in de 84ste minuut gewoon 7-0! Geen Zweed die er dan nog in gelooft, toch. Een penalty, een eigen doelpunt, twee keer goed tegen de kop van Dost aanschieten en het is al 4-0. Pröpper propt er eentje in, Kuijt gaat zich warmlopen - Kuijt? denken ze bij Zeden en hups Klaassen loopt de 6-0 binnen. Robben mag de zevende maken. 7-0! zegt het voort, zegt het voort, zegt verslaggevertje Snoeks met overslaande stem.

Maar ja, je moet er wel in geloven. En ik geloof dat meneertje de bondscoach er niet zo in gelooft. Tegen de witte Russen liet ie ene Babel, op papier de linksbuiten, van links naar rechts voetballen op het midden van het veld op een manier waar Alfredje Schreuder jaloers op zou zijn. Die was ook altijd voorstander van het van links naar rechts voetballen en vice versa - als het maar niet naar voren was. Maar goed, ik dwaal af, ik geloof er ook niet meer in. Die Zweden zijn gevaarlijker dan je denkt: ze hebben mijn email gehackt! Navigeringsfönster zie ik staan, mottaget, sök adressböcker, hämta rubriker i Inkorgen en skicka/ta emot. Een bijlage is een meddelande, onderwerp ämne. I dag, I går, förra veckan. twå veckan sedan, förra månaden en tidigare… ykke wørd gåk! Avsluta!

Enschedeër Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst en is bereikbaar via assink@home.nl

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox