Logo huisaanhuisenschede.nl


Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Catalonië

  Column

Tenzij Luxemburg ons half staat moeten we zaterdag en dinsdag zo'n beetje met 15-0 winnen van Wit-Rusland en Zweden samen om nog naar het WK te kunnen. Op zich kan dat natuurlijk best - de bal is rond, Spanje won ooit met 12-1 van Malta - maar een klein probleempje is wel dat onze bondscoach niet door heeft dat er naar alle waarschijnlijkheid ontzettend veel goals moeten worden gemaakt. En zijn assistent vindt met 3-1 winnen al een fantastic game.

Als we het niet halen zou dat jammer zijn, want over vier jaar wordt het nog moeilijker om het WK te halen. Er komen meer en meer kapers op de kust. Catalonië gaat straks zeker meedoen, die zijn al bijna onafhankelijk. Baskenland, de Costa del Sol en Ibiza zullen ongetwijfeld volgen, net als Corsica, Normandië, Bretagne, Bourgogne, Champagne, de Cote d'Azur (die Fransen kunnen tegenwoordig wel zeven wereldelftallen opstellen), de Algarve, Sicilië, Toscane, Lombardije, Beieren, Nordrhein-Westfalen, Pruisen, Sachsen, Sauerland, Wallonië en Vlaanderen. Spelen we straks in een kwalificatiepoule van 26, want ook Kent, Yorkshire, Guernsey, Stranraer, Jutland, Lapland, Tirol, de Elzas, de Eifel, Bohemen, Pommeren, Transsylvanië, Sardinië, Kreta, Kos, Lesbos en Lampedusa kunnen wel eens zelfstandig worden.

Voor ons, Hollanders, is het dan ook zaak om meer ijzers in het vuur te hebben. Meer deelnemers betekent meer kans op kwalificatie. Terug naar de Zeven Provinciën! Maar dan zelfstandig. En met een onafhankelijk Friesland en Limburg erbij, plus de Achterhoek, de Peel, de Wadden, het Land van Maas en Waal én Tukkerland! Hebben we 14 kansen op kwalificatie. Een beetje goede loting en De Vrije Republiek Twente plaatst zich voor het WK van 2022 in Qatar! Ik krijg het er warm van.

Hans Assink runt al meer dan tien jaar Tekstbureau Piet en schrijft al vijftien jaar wekelijks een column in de HAH. In november komt er een boek van die columns. Bestellen kan via assink@home.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox