Logo huisaanhuisenschede.nl


Column Hans Assink: Rossum

  Column

Al dat vrouwenvoetbal, je moet er maar tegen kunnen. Niet dat ik er niet graag naar kijk. Ik kijk graag naar vrouwen. En naar voetbal, dus eigenlijk is het een ideale combinatie. Maar ja, ik vind pinda's ook lekker én kaas. Maar pindakaas?

Enschede staat wel mooi in de belangstelling door die voetballende vrouwen en dat is natuurlijk prachtig. Al kreeg ik wel even de hik toen de letters G, r, o, l, s, c en h van het stadion werden gehaald. Zoiets schiet bij mij in het verkeerde keelgat.

Daarom een verhaal over wielrennen. En dan niet over die koekenbakkers die drie weken door Frankrijk fietsen om mij niet de tourpool te laten winnen, maar over de echte liefhebbers die weten waar het mooi fietsen is: bij ons in Twente.

En laat Enschede nou een fietsclub hebben die elk jaar weer zo'n mooie tocht regelt: de OSVVE! De O staat voor onderwijs, de E voor Enschede en de V zal wel voor vietsen zijn, want van een kwinkslag zijn ze niet vies. Ik bedoel maar, is er ergens in de wereld een fietstocht die heroïscher klinkt en de zinnen meer prikkelt dan de Ut van de Lut? Dacht het niet.

En ik heb hem gereden, de Ut. Zomaar, op een zaterdag. Het EK vrouwenvoetbal moest nog beginnen. Dat Jackie Groenen ooit op judo had gezeten wist niemand. Rechtsback Van Lunteren was eigenlijk middenvelderin, geen linksbuiten had het door. Die tijd. En ik fietste de Ut van de Lut! 70 kilometer. Ja, langs De Lutte, Vasse, Volthe en Rossum. Het hoogtepunt? De evaluatie. Het bleek dat de ideale vrouw uit Rossum komt. Een Rossummerin.

Hans Assink is een geboren en getogen Enschedeër. Zijn Tekstbureau Piet bestaat tien jaar en is bereikbaar via assink@home.nl. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. En voor Punctualiteit Is Een Traditie. 'En mijn moeder heette Piet.En mijn vader Hans. Mooie naam, Hans.'

reageer als eerste
Meer berichten