Logo huisaanhuisenschede.nl


Column Hans Assink: 'Waarom zit het stadion niet vol?'

  Column

Het is een rare zondag. Het is bloedjeheet en het regent regelmatig. Een beetje als in de tropics. Maar daar ben ik niet. Ik ben in Hengelo en dat is nou niet echt mijn favoriete oord. Ik heb het niet zo met Hengeloërs. Ik weet het, ik mag niet generaliseren en er zijn vast hoopjes Hengeloërs die niks achter de ellebogen hebben, maar toch: ze zijn anders dan in Enschede.

Neem de FBK Games. Daarom ben ik dus helemaal naar Hengelo toe gefietst, om Dafne en Sifan en Churandy te zien hardlopen. Alleen al de warming-up oefening van Dafne is een genot om naar te kijken. En dat proefstartje, oh, wat is ze snel! En Sifan loopt op de 1500 meter zo ontiegelijk hard, alsof ze een roedel hongerige wolven op weg naar Omsk voor moet blijven. Churandy is vandaag wat minder snel, maar de fantastische 800 meter van Thijmen Kupers maakt dat weer helemaal goed.

Het is gewoon tóp wat er in Hengelo te zien is. En dan zitten er maar 8000 man in het stadion. Half vol dus. Of half leeg. De FBK had uitverkocht moeten zijn! Waarom zitten al die Hengeloërs niet in dat stadion? Hier zitten er bij elke thuiswedstrijd van onze voetbalclub minstens 25.000 om naar waardeloze voetballers te kijken als Seys, Van der Heyden en Trajkovski.

Hoe kan het dan dat het bij de FBK niet vol zit? Ik eis nader onderzoek. Laat die Annie Schreijer maar 's wat doen voor haar geld. Overigens, er was bij de FBK ook nog een 'Olymp. Relay NSK Men', een estafette. Acht teams, drie uit Enschede, uit Hengelo nul… Uiteraard, Enschede won.

Hans Assink schrijft columns in de Huis aan huis sinds 2002. Het is de bedoeling dat hij ze voor het eind van het jaar bundelt in een boekje. De eerste bestellingen - via assink@home.nl - zijn al binnen. Nu het boekje nog.

1 reactie
Meer berichten