<p>Hans Assink</p>

Hans Assink

(Foto: Robert Hoetink)

Column Hans Assink: Ochtendmens

  Column

Het blijven maar rare tijden. De NPO gaat tegenwoordig voor de bagger in plaats van journalistiek verantwoorde programma’s en ik krijg op de zaterdagmorgen ineens de Volkskrant op de mat, terwijl ik abonnee ben van de Tub. Ik had graag wat over de derby gelezen, maar in de Volkskrant stond er geen letter over in. Ja, Feyenoord - Ajax, maar dat geloof ik wel.

Ik bedoel natuurlijk de Twentse derby. Ik gaf geen cent voor de kansen van onze efcee, maar ik moet eerlijk zeggen, het leek weer een beetje op voetbal. Met dank aan Thijs van Leeuwen. Waarom Onze Trainer die niet vaker opstelt is me een raadsel. Ik zag de wedstrijd overigens in de herhaling, want om half vijf durfde ik het niet aan. En het was ook heerlijk terrasweer. Niet echt dus, brrr, maar een dag later was het een stuk beter. Ook het weer: rare tijden.

In de politiek is het niet anders. De ene herinnering is de andere niet en terwijl de coronacijfers niet daalden kwamen er wel versoepelingen. En onze burgemeester zegt van drukte mijden en afstand houden. Met 5000 man hardlopen mag, maar in het stadion nul publiek. Goed nieuws is dat de avondklok passé is. Dat sloeg ook helemaal nergens op.

En nu zijn er alweer nieuwe versoepelingen uitgelekt, want dat is tegenwoordig een hobby daar in Den Haag, lekken. En wat hebben onze experts bedacht? Het is pure minachting van de avondmensen onder ons, maar de terrassen mogen over een week om zeven uur ’s morgens open! 07.00 uur! Je verzint het niet! Maar Rutte en consorten verzinnen het wel. Het terras mag om 7.00 uur open! Het kan zijn dat ik wat gemist heb, maar ik ben toch zeer benieuwd wie er om 7.00 uur op het terras gaat zitten.

Zeker, voor mensen die er net een nachtdienst op hebben zitten en aan het tapbier willen is het een uitkomst. En voor spijbelende scholieren is het ook wel handig, maar de avondmens in mij snapt er geen ene moer van. Moet ik een ochtendmens worden en vroeg aan de drank gaan?

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Bestel zijn boek Kollum via assink@home.nl. Nu een mei-aanbieding: 12,50 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden