<p>Hans Assink</p>

Hans Assink

(Foto: Robert Hoetink)

Column Hans Assink: Drommels

  Column

Nu het coronabeleid op een flipperkast is gaan lijken kan ik het rustig een keer over voetbal hebben. We hebben er in ieder geval weer een record bij. En dan bedoel ik natuurlijk het record duurste keeper verkopen. Joël Drommel is voor zo’n vier miljoen verpatst aan PSV. En dat is de duurste binnenlandse transfer ooit voor een keeper. Niet dat het de schoonheidsprijs verdient, want directeurtje Streuer schijnt geen actieve herinnering te hebben gehad aan eerder gemaakte afspraken met het kamp Drommel, maar die actie zien we natuurlijk gewoon door de vingers, want het belang van onze club staat voorop, toch.

En hoeveel feest ze in Leeuwarden ook mogen vieren, de komende dagen zetten we gewoon nog even het record regerend kampioen Keuken Kampioen Divisie wat scherper. We zijn nog steeds regerend kampioen! Dat maakt het leven een stuk mooier toch!
Zeg je leven, zeg je dood. Willy van der Kuijlen is overleden, recordhouder meeste doelpunten in de eredivisie met 311 goals. Gelukkig leeft de recordhouder meeste wedstrijden bij één club nog: Sander Boschker! En Sander is van ons! 562 wedstrijden!
Maar we hebben meer records hè. De oudste maker van een hattrick? Abe Lenstra! Namens Sportclub Enschede! Jawel! Abe was 39 jaar en 163 dagen. De meeste eigengoals in één wedstrijd? Job Hoomans (Vosta!) van FC Twente tegen Ahead in 1965, tweemaal. Een gedeeld record met anderen, maar toch. Het meest doelpunt-rijke gelijkspel? Je zou het tegenwoordig niet geloven met al dat gebrei, achteruitvoetbal en angst om aan te halen, maar ooit speelde Twente met 6-6 gelijk tegen RKC.
Het record meeste gele kaarten in één seizoen? Ook een ex aequo en een al bijna vergeten speler: Christian Cuevas! 12 keer geel in het seizoen ’17-’18. En het record meeste geel in totaal (84) is van Patrick Pothuizen, ook FC Twente. Verder hebben we uiteraard nog het record minste goals tegen (13 in seizoen ’71-’72) en het meest bijzondere, het record puntenaftrek. Hoe is het eigenlijk met die Van Oostveen?

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Het boek Kollum bestellen? Sproojesboektekeningen? Mail naar: assink@home.nl. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden