<p>Hans Assink</p>

Hans Assink

(Foto: Robert Hoetink)

Column Hans Assink: Essentieel

  Column

God zij dank dat er nog Terschellinger juttersbitter te koop is, mijn medicijn tegen opkomende verkoudheidjes en andere griepjes. Nou ja God, zo gelovig ben ik nou ook weer niet.
De slijterijen vallen ‘gewoon’ onder de categorie essentiële winkel.

Zo zie je maar weer dat onze regering ook goede dingen doet, al kun je er natuurlijk over discussiëren of een slijterij wel essentieel is. Maar zo lang Terschellinger juttersbitter mij helpt tegen de corona, vind ik de slijterijen van Berendsen en Le Tonneau, waar je Terschellinger juttersbitter kunt krijgen, zeker essentieel.
Een sportschool is voor velen ook essentieel, net als FC Twente en de kroeg. Ik zou zeggen van open die terrassen!

En ik ben niet de enige die dat zegt, heel veel burgemeesters in den lande zeggen het ook, onder wie die van Amsterdam en Utrecht die eigenlijk Enschede zijn. Maar goed, voorlopig blijft de kroeg op slot. 1 april werd 21 april en nu wordt het 28 april. Of blijft het een sprookje?
Over sprookjes gesproken, ik kan jullie melden dat ik tussen alle coronaverhalen van Ab Osterhuis en Marion Koopmans door een heus sprookjesboek heb geschreven! Liefst 24 sprookjes, waarvan de helft op rijm. Het moet niet gekker worden, inderdaad.

Het gaat van Arie, de hardlopende aardappel tot aan De heks van Veldje S. Ik zoek nog een uitgever. En iemand die het leuk vindt om er mooie tekeningen bij te maken! Bijvoorbeeld een tekening van een veldje met tenten en dan in de lucht, in het schijnsel van het vuurtorenlicht, een vliegende heks op een bezem.
Of een tekening van een mooie krentenbrodenboom met paarse bloemen aan de voet van Kafelberg die gebruikt wordt als doelpaal.
Wat, Kafelberg? Ja, dat is die berg bij Taapstad. Zo’n boek is het dus. De vuurtoren heet ook niet Brandaris maar Brandhieris.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Bestel zijn boek Kollum via 06 - 112 456 11 of assink@home.nl. Nu ‘een koopje’ van 12,50 euro! Ook enthousiaste tekenaars voor het sprookjesboek zijn welkom op assink@home.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden