Hans Assink

Column Hans Assink: Stemwijzer (2)

  Column

Resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst dus een tweede keer de Stemwijzer van ProDemos invullen is zo gek nog niet. Die 58 procent Denk en 82 procent Silvana Simons - is het niet Sylvana, met een y, zei Zoonlief nog - daar was ik niet zo tevreden mee. Om over de 37 procent SGP en 21 procent JA21 maar te zwijgen. Gewoon nog een keer invullen dus, die 30 stellingen.

En ik prijs mij gelukkig: JA21 is met drie procent gezakt naar 18! Verder ben ik voor 4 procent minder piraat en dat is ook welkom. Wel is de PVV gestegen van 13 naar 15 procent en de VVD van 18 naar 23! Ai. Splinter 70 procent geeft ook te denken en Henk Krol - hij is er nog! - met 33 procent zeker ook, maar het ergste is toch wel de stijging van Denk: van 58 naar 60 procent! Het moet niet gekker worden.
Maar dat wordt het wel, want Silvana (of Sylvana) is gestegen van 82 naar 88 procent! En je kunt zeggen van die Stemwijzer wat je wil, maar ik krijg er mooi nog een shoot-off bij. ‘De eerste paar partijen liggen erg dicht bij elkaar’ meldt de Stemwijzer en ik krijg nog drie extra stellingen! Het gaat tussen Bij1 en GL. Een stelling over mensen die veroordeeld zijn voor discriminatie, dat die niet meer voor de overheid mogen werken, een stelling over permanent cameratoezicht in veestallen en een stelling over natuurgebieden op landbouwgrond. Spannend! En tot mijn grote opluchting wint GL! Met 90 procent! Na de play-offs, dat wel.

Maar ja, toch zit me ook deze uitslag niet helemaal lekker. Dat komt door de 33 procent LP. LP en het getal 33, dat riekt naar matchfixing, toch. Dan raak ik een beetje over mijn toeren zeg maar. En daar komt Jezus Leeft nog bij: 43 procent! Heb ik nota bene voor bijna de helft Jezus Leeft in mij! Daar moet ik haast wel een halve liter op drinken… (En mijn zus leeft ook nog!)

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Bestel zijn boek Kollum via uitgeverij@twentekst.nl (06 - 112 456 11) of assink@home.nl. Nu met een speciale lente-aanbieding voor slechts 12,50 euro. En bij goed weer thuis bezorgd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden