Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Stemwijzer

  Column

De verkiezingen komen er aan en ik heb er geen goed gevoel bij. Ik ben namelijk voor 58 procent Denk en ik heb echt helemaal niks met die griezel van een Azarkan.

De stemwijzer van ProDemos? Ik word er niet gelukkig van. Meer dan de helft Denk: ik zou er haast van aan de drugs gaan. En dan blijkt ook nog dat ik 13 procent PVV in mijn lijf heb! Hoe is het mogelijk denk ik dan. 13 procent, dat is niet veel, maar toch ook niet niks. Zal het mijn rechtervoet zijn?
En van de 18 procent VVD word ik ook niet vrolijk, al is die Rutte een vreselijk aardige peer en wellicht is het ergens handig voor mijn bankrekening.
Ja21? Ja, die heb ik ook nog voor 21 procent in het bloed zitten! Ja21 en 21 procent? Zal wel matchfixing zijn, toch. Met die gluiperd van een Eerdmans heb ik ook helemaal niks. Dan nog liever Henk Krol. Doet ie wel mee? Ik kom wel Jong tegen met 55 procent, maar dat is toch niet de club van Henk Krol tegenwoordig? Ik ben Henk Krol kwijt.

Wel zie ik de SGP. Daar heb ik ook werkelijk helemaal niks mee, maar de vrouwonvriendelijkste partij scoort bij mij nog wel 37 procent! Ik herken mezelf totaal niet in deze uitslag, zeg ik dan. Klopt ook, want in mijn top drie staan twee vrouwen. Maar niks geen Lilianne Ploumen of zo, of een andere Lilianne, want ze heten bijna allemaal Lilian of Lilliane, maar mijn numero 1 bij de stemwijzer van ProDemost is ene Silvana Simons! Het moet niet gekker worden! 82 procent Silvana Simons heb ik door de aderen stromen! Ik zeg het al langer: het zijn rare tijden.
Bij1 heet die club van Silvana. En niet om het een of ander, maar ik heb helemaal niks met die chagrijn van een Silvana! Ik ga ‘m nog een keer invullen. De 74 procent Piratenpartij is toch ook krankzinnig. Ben ik voor bijna driekwart piraat! Dat kan toch niet!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Bestel zijn boek Kollum via uitgeverij@twentekst.nl (06 - 112 456 11) of assink@home.nl. Omdat het lente is een speciale aanbieding voor 12,50 euro! En thuis bezorgd. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden