Hans Assink

Column Hans Assink: Verwarming

  Column

Hoera, een vervolg op de Russische Beer van een week geleden! Uitgerekend op de koudste dag sinds heugenis gaf mijn cv-ketel de geest. Tijdelijk hoopte ik, maar monteur numero 1 van de Geas kreeg ‘m maar voor tien minuten aan de praat.

Monteur numero 2 komt ergens tussen 12 en 3 uur, zo heeft de aardige dame van de Geas via de telefoon beloofd. Intussen zet ik de oven aan plus wat gaspitten en de temperatuur stijgt zowaar naar een graad of zeven.
Monteur numero 2 is even aardig als numero 1, maar heeft enkel onheilstijdingen. Ik hoor termen als valse lucht zuigen, kortsluiting en koolmonoxide. Hij laat een foto zien van een afvoerpijp waar stukken uit zijn. Zijn conclusie is helder: er moet een nieuwe pijp door het dak. Ik moet een installatiebedrijf inschakelen zegt ie. Maar kan de Geas dat dan niet, probeer ik. Dan volgt het bekende verhaal: druk, druk, druk. Maar toch, hij wil wel even bellen met de zaak. En daar werken louter aardige dames weet ik inmiddels. En ja hoor, vanmiddag komt er nog iemand voor een nieuwe pijp door het dak, krijg ik te horen. Als het goed is, zegt ie er nog bij.


Maar het ís goed. Nog voor bet donker wordt arriveren monteur numero 3 en 4 met een busje dat weliswaar vast komt te zitten in de sneeuw, maar na wat gezamenlijk drukwerk, waarbij de anderhalve meterregel zichtbaar wordt overtreden - maar ja, het is een noodsituatie - heb ik twee man op het besneeuwde, platte dak boven de bijkeuken staan om de kapotte pijp te vervangen door een nieuwe.


Overigens, vier onbekende mannen thuis ontvangen op één dag is ook een overtreding van de coronaregels, maar nood breekt wet, denk ik dan maar en de Russische Beer gaat aardig tekeer, dus So What! om het maar eens met Joe Walsh te zeggen. Lang verhaal kort: ik heb weer verwarming!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Om de kosten van de cv-ketelpijp (260 euro) enigszins te drukken, zou het fijn zijn massaal het boek Kollum te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl (06 - 112 456 11) of assink@home.nl. Voor slechts 12,50!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden