Column Hans Assink: Blauwe maandag


Hans Assink

Column Hans Assink: Blauwe maandag

  Column

Een kollumpje maken op Blue Monday onder de dreiging van een avondklok heeft mij doen besluiten tot de aanschaf van twee sixpacks bokbier van onze regionale brouwer. Ze zijn nog net in de aanbieding bij de supermarkt van de goede wielrenners. Een sixpack bokjes voor 4 euro 49 en dan het tweede sixpack gratis! Het bokbier is nog nooit zo goedkoop geweest! Dat smaakt naar meer goed nieuws!
Ik pak de Tubantia van deze blauwe maandag erbij en al op de voorpagina begint het met vier keer goed nieuws. Eerst een prachtige foto van een jongen die een sneeuwpop aan het maken is. Verder doet de kop ‘vier tips om blij van te worden’ mij ook deugd, net als ‘Oranje boven in Thialf’ en het stukje over FC Twente en een vroege voorsprong reken ik ook tot het goede nieuws, al snap ik niet dat er niemand is geweest die Ron Jans even heeft verteld dat je Plezeguelo geen rechtsback moet zetten.

Pagina 2 is wat lastiger. ‘Veel Twentse inbreng op de PVV-lijst’ zou je als goed nieuws kunnen beschouwen, maar toch ook weer niet. ‘Coronacijfers in regio stabiliseren’ is ook zoiets. Is niet per se goed nieuws, toch. Op pagina 3 wordt het echt droevig, maar op pagina 4 wel weer goed nieuws: een bedrijf uit Enschede heeft een innovatieprijs gewonnen.

Na wat crimineel gerommel met zorgbureaus op pagina 5 (wel goed nieuws voor criminelen) tweemaal goed nieuws op pagina 6! Eerst een verhaal over zonnepanelen in kleding (!) en vervolgens een bericht dat onze gemeente gratis ledlampen uitdeelt! Het moet niet gekker worden.
Op pagina 7 niks dan goed nieuws op deze blauwe maandag. Het Energieloket van de gemeente helpt ook nog eens ouderen zonder internet die vaak eenzaam zijn, lees ik. En Hasan Aykaç van Budo Aykaç houdt trainingen in de kou. Ook goed nieuws. En de Westerbegraafplaats die honderd jaar bestaat reken ik ook bij de categorie goed nieuws. Pagina 8 is Haaksbergen. Op zich is dat minder goed nieuws, maar de kop, ‘van kou word je niet ziek, het maakt je sterker’ vergoedt alles.

Reageren of boek ‘Kollum’ bestellen? mail naar assink@home.nl .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden