Column Hans Assink: Helemaal niets


Hans Assink

Column Hans Assink: Helemaal niets

  Column

Het slechte nieuws is dat we nog niet van de onintelligente lockdown af zijn. Een verlenging van drie weken gaat het voorlopig worden, maar met die Britse variant in omloop is dat geen zekerheidje. Drie weken is nog te overzien, toch. Helemaal als het lekker gaat vriezen en er een pak sneeuw gaat vallen zoals in Madrid en omstreken.

Het gaat eindelijk de goede kant op met de cijfers, ten minste, zo lijkt het deze maandag. Slechts 5.499 besmettingen erbij. Het laagste aantal sinds begin december schijnt het. Je moet de cijfers een beetje met een korreltje zout nemen, want tellen is niet het sterkste punt van de lieden die de cijfers bijhouden. De ontdekking dat er geen vijf maar zes spuiten uit een potje vaccin kunnen worden gehaald is dan ook niet zo verrassend.
Goed nieuws is ook dat het aantal doden de afgelopen 24 uur 50 bedraagt. Het gemiddelde de laatste week lag op 106 doden, lees ik op teletekst van de NPO. Blij zijn met maar 50 doden, het zijn rare tijden.

En omdat het rare tijden zijn zou onze efcee donderdag ook zomaar nog een keer van Ajax kunnen winnen. Waarom niet?
Is al eens eerder gebeurd hoor, twee keer winnen van Ajax in één seizoen! Voor wie het niet meer weet, het was het seizoen 1992-1993. Toen wonnen we op 5 december 1992 in Amsterdam met 0-1 met het winnende doelpunt van Prince Polley. Het was op een vrijdagavond in de stromende regen. Ik zie een aantal doorweekte fans nog binnenkomen bij Café de Pijp om de historische zege te vieren.
Vijf maanden later in de thuiswedstrijd tegen Ajax deed onze efcee het nog eens dunnetjes over en won Twente in het Diekman met 2-0 van Ajax. De goals? Youri Mulder en André Paus!
En Ajax mag dan nu wel een spits hebben van 25 miljoen, wij hebben Danilo! En Daan Rots!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Bestel zijn boek Kollum via uitgeverij@twentekst.nl (06 - 112 456 11) of assink@home.nl. Ook deze week nog een speciale aanbieding van 12,50 euro, voor de lokale koper! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden