Hans Assink

Column Hans Assink: Roller coaster

  Column

Het blijven rare tijden. De Chinezen hebben twee kilo steen van de maan meegenomen en volgens een deskundige willen ze daar huizen gaan bouwen, de Japanners hebben een pakketje gruis van een asteroïde met de mooie naam Ryugu te pakken gekregen en Bohemian Rhapsody staat niet op 1 in de Top 2000. Oh ja, en onze efcee won net als 28 jaar geleden op 5 december bij Ajax.

Toen was het op een regenachtige vrijdagavond Prince Polley die scoorde. Nu maakte Queensy Menig er twee! Ik heb er twee jutters op gedronken. (Terschellinger Juttersbitter, ik gebruik het als medicijn tegen beginnende corona en andere opkomende pijntjes. In Enschede verkrijgbaar bij Berendsen).
Volgend jaar Champions League is dichterbij dan Menigeen denkt. Wel even nog drie potjes winnen dit jaar. Tegen AZ zijn er zeker kansen. AZ zit aardig op Slot. En VVV en Sparta? Twee vingers, toch. Hebben we 30 punten en dan moet de zogenaamde top vier in januari alleen maar tegen elkaar. Het kon wel eens een strijd om de titel worden met Vitesse.

Ach, dat is voor volgend jaar. Eerst moet dit jaar nog knock-out. Met Danny Vera op 1 met het passende nummer Roller coaster. Paranoid van Black Sabbath zal ook wel hoog staan.
Terug naar de Japanners. Die hebben een ruimteclub die geënt lijkt op de voetbalclub uit Amsterdam: Jaxa. Met hun ruimtesonde Hayabusa2 hebben ze een reis gemaakt van zes jaar en miljarden kilometers om brokstukjes op te pikken van de asteroïde Ryugu. Een kunststukje. Het gruis is via een capsule gedropt in de outback van Australië. Zelf is de sonde alweer op weg naar een andere asteroïde met de weinig spectaculaire naam van 1998KY26. Voor de sonde daar is zijn we tien jaar verder! Echt, het stond in de krant. De schrijver van het artikel? Hans van Zon! Maar toch, 2030. Tegen die tijd mogen de mondkapjes vast wel af.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Bestel zijn boek Kollum via uitgeverij@twentekst.nl (06 - 112 456 11) of assink@home.nl. Deze week in een speciale aanbieding voor 12,50 euro!!! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden