Column Hans Assink: Knudde


Hans Assink

Column Hans Assink: Knudde

  Column

De laatste knuddelijst van het jaar! En dat was te merken, want het leek wel of iedereen mee wilde doen in de strijd om de Knuddetrofee van de maand november. Johan Derksen viel zelfs buiten de top tien. Net als Henk Krol. Maar goed, hier komt ie:

10. Martien Meiland. Omdat hij een bingoprijs van 100.000 euro uitdeelde in Enschede en dat niet bij mij deed, terwijl ik nog wel zo’n grote vriend van hem ben.
9. De combinatie Afvalfonds/sorteerder Suez. Voor het afkeuren van grote vrachten plastic afval, die nu niet meer gerecycled worden maar verbrand, met ook nog eens tonnen schade voor de gemeente. Een knuddestreek! 8. Twente Airport/directeur Jan Schuring. Grote vliegtuigen hier parkeren mag alleen als ze worden gesloopt, zo zijn de regels. Meneertje Schuring: ‘Als ze later ergens anders worden gedemonteerd, hebben ze hier toch gestaan om te worden gedemonteerd’. Om jeuk van te krijgen.
7. De bieb. Sorry, maar boeken verwijderen doe je gewoon niet. Punt. En als je bij Zwarte Piet begint, waar houdt het dan op?
6. Arie Slob. Ligt ook gevoelig, maar het goedpraten van homofobie is toch wel heel erg ontzettend knudde. Arie had eigenlijk top drie verdiend, maar ja… 5. Thierry Baudet. Ook politiek, alhoewel. Ging weg als lijsttrekker, maar toch ook weer niet, of toch wel. Gewoon een gek, hoorde ik iemand zeggen. Doen jullie wel eens iets voor het land, voor de mensen, vroeg Theo Reitsma zich af.
4. Eva Vlaardingerbroek. Eva wie? Vlaardingerbroek! De ex-vriendin van Thierry. Gewoon, lekker een plaatsje boven Thierry…
3. Serdar Gözübüyük. VAR bij Twente tegen PSV. Gaf zomaar een onterechte penalty tegen ons. Veel knudder kan een VAR niet zijn. 2. Paul van Boekel. Slappe scheids die zich liet overrulen door Gözübüyük. Veel knudder kan een scheids niet zijn. 1. Nou ja, toch wel. In dit geval de schele assistent scheids bij PSV tegen PAOK. Twee meter géén buitenspel, drie man ervoor, en tóch de vlag omhoog! Dan ben je een hele grote knuddekampioen.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Bestel zijn boek Kollum via uitgeverij@twentekst.nl (06 - 112 456 11) of assink@home.nl. In de maand december in de aanbieding voor 15 euro!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden