Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Positief

  Column

Het is me wat met die lockdown. Gelukkig is Mathieu van der Poel er nog en Keldermannetje, die gaat zomaar de Giro winnen. En gelukkig stonden we op een zaterdag zomaar bovenaan! Ik heb het al eerder gezegd, de beste spits van Ajax speelt bij ons: Danilo! Maar verder is het niet wat met die lockdown.
Ik heb de indruk dat er meer mensen zijn die er genoeg van hebben. De koning, zeker. En Rutte. Eigenlijk is het hele coronabeleid één opstapeling van dingen die fout gaan. Het begon al met die hand van Rutte en daarna hield het niet op: scholen open, scholen dicht, scholen open, kroegen dicht, kroegen open, kroegen eerder dicht, kroegen helemaal dicht, mondkapjes helpen niet, mondkapjes zijn er niet, mondkapjes die niet goed werken worden verplicht, mondkapjes helpen toch wel iets, mondkapjes een dringend advies, testen zijn er niet, testen zijn er wel, testen zijn er te weinig, bron- en contactonderzoek lukt niet, immuniteit, de app, het dashboard en de hamer…
De cijfers dan maar. Die zijn sowieso positief. Maar dan echt!
Op 16 oktober waren er in de teststraten in Twente 290 positieve tests van de 1591 tests, op 17 oktober 58 keer positief van de 1388 en op 18 oktober 21 keer van de 1347. Cijfers van de GGD. Me dunkt, ik ben geen viroloog, maar dat gaat de goede kant op!
Wel waren er in de afgelopen week 8 doden door corona in Twente. Het totaal is nu 155. Van de Twentse gemeenten zit ons Eanske in het linker rijtje met tussen de 16 en 24 doden per 100.000 inwoners.
Losser is de beste met onder de 8. Twenterand is tweede met tussen de 8 en 16. Tubbergen, Wierden, Borne en Hengelo zijn het rechter rijtje met tussen de 24 en 32 en Haaksbergen, Hellendoorn en Rijssen-Holten staan onderaan met meer dan 32. Het zijn maar getallen. En elke dode is er 1 teveel. Maar ik blijf positief: nog 29 wedstrijden winnen en we gaan de Champions League in!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Bestel zijn prachtige boek Kollum via uitgeverij@twentekst.nl (06 - 112 456 11) of assink@home.nl. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden