Hans Assink

Column Hans Assink: Het regent

  Column

Het regent de laatste dagen goed nieuws. En dan reken ik de boete die minister Grapperhaus alsnog heeft gekregen niet eens mee. Allereerst was er Prinsjesdag, waarbij toch maar mooi duidelijk werd dat we er binnenkort qua koopkracht maar liefst 0,8 procent op vooruit gaan. Mooie dromen waar ik het aan zal besteden komen al voorbij, maar eerst nog mijn kaartje bij Jansen.
En dan was er natuurlijk ook nog het fantastische nieuws dat er zomaar honderd vluchtelingen vanuit kamp Moria naar ons mooie landje mogen komen. Honderd! Wat hebben we toch een super regering. Zo barmhartig.

Iets dichter bij huis was het goede nieuws dat het Rijksmuseum ondanks corona meer publiek heeft getrokken. Dat er wel een financieel tekort aankomt snap ik niet helemaal, maar gelukkig heb ik meer verstand van bier: het is nog niet eens oktober en het bokbier is nu al in de aanbieding bij de Sanders!
Sorry, Emté. Sorry, bij de ploeg van die wielrenners die negentien dagen lang de baas waren in het Franse peloton, maar meneertje Roglic zo goed uit de wind hebben gezet dat ie niet meer vooruit kwam toen ie in zijn eentje een tijdrit moest fietsen. Hallo Jumbo.

En over bier gesproken, de brouwer uit Boekelo schijnt een alcoholvrij bokbiertje te hebben gebrouwen. En dat schaar ik toch maar onder de categorie goed nieuws, al moet ik het nog proeven.
Goed nieuws kwam er ook uit België. Op het circuit van Zolder reden liefst twee zonneauto’s van onze eigen studenten van Solar Team Twente in de prijzen! Niet dat ze uit de bocht vlogen of zo, nee, ze gingen gewoon als de brandweer op zonne-energie.

Net als die jongens van Ron Jans. Die gaan ook als de brandweer. En de beste spits van Ajax speelt gewoon bij ons. Danilo! Ik verheug me nu al op vrijdag, Pure Energie tegen Er gaat niets boven. Koning toto? Een 1’tje hier…

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Zijn boek Kollum is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl (06 - 112 456 11) en assink@home.nl. Nu in de aanbieding: drie halen, twee betalen!!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden