Foto:

Een overgetelijke eerste schooldag van 2020-2021 op OBS Roombeek in Enschede

Enschede - De kinderen van OBS Roombeek kijken aanstaande maandag de ogen uit: de school heeft in de zomervakantie een metamorfose ondergaan! 

De oranje/rode kleuren hebben plaatsgemaakt voor rustige groen-en grijstinten. Waar eerst 25 tafeltjes in een lokaal stonden, staan er nu naast enkele gewone leerlingsetjes grote groepstafels waar meerdere kinderen aan kunnen zitten of staan. De kapstokken zijn uit de gangen verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor werk- en speelplekken op alle verdiepingen. Op de benedenverdieping is een grote bouwplaats gerealiseerd waar kleuters naar hartenlust kunnen spelen en experimenteren met allerlei materialen. De aanleiding voor deze metamorfose is het visietraject dat het team volgt in samenwerking met Ellen Kuster (onderwijs)vormgever en De Beleving Interieur en Meer: meubelontwerp op een (eigen)wijze manier. Grote tafels op wielen, op maat gemaakte kasten, hergebruik van oude materialen (duurzaamheid!) zijn enkele voorbeelden die in school terug te zien zijn. Alles (kleurkeuze, materiaalkeuze, inrichting van de ruimtes) is op elkaar afgestemd. De kinderraad van de school heeft hierin meegedacht: kinderen weten immers het beste wat ze nodig hebben om tot groei te komen. Het team van OBS Roombeek gunt kinderen de ruimte om veel te spelen en spelend te ontdekken en te leren. Kinderen mogen kind zijn op OBS Roombeek! 

Nieuwsgierig geworden: bel of mail om een kennismakingsbezoek te plannen! Dat kan via 053-4364369 of roombeek@roombeekschool.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden