Foto:

Ludieke visie op crisis

Enschede - Op 14, 21 en 28 augustus nemen drie gezelschappen het publiek mee in hun visie op de afgelopen en huidige periode. Wat doet een crisis met je? Hoe ziet je wereld eruit na corona? Theatergroep Alles Valt, muzikaal performer Vera Bon en Twentse Kunst Alliantie brengen op deze vrijdagavonden unieke voorstellingen, ter inspiratie en reflectie.

 

14 augustus: ritmische- en muzikale voorstelling Zweeftijd
Rick en Judith van Alles Valt brengen Zweeftijd, een ritmische- en muzikale theatervoorstelling voor iedereen die nu leeft. In een verhaal dat zich in een achtbaan afspeelt, roetsjen we mee met de snelheid van het systeem. Maar vinden we dat eigenlijk wel zo leuk? En waar gaat de rit eigenlijk heen? Een luchtige voorstelling over de prestatiemaatschappij, een herkenbaar onderwerp en in deze tijd actueler dan ooit.

21 augustus: breekbare liedjes van Vera Bon
Muzikaal performer Vera zoekt buiten wat hoort of nou eenmaal zo is, naar haar eigen stem in het lawaai van alledag. Deze zoektocht resulteert in liedjes die gaan over mensen die zeggen hoe je leven moet, het verlangen naar kinderlijke onschuld en liefde die niet over rozen moet gaan maar over mensen. In 2019 ontving Vera met haar band de Burger Beurs, een initiatief van poppodium het Burgerweeshuis waarmee aanstormend talent geholpen wordt bij het ontwikkelen van producties.

28 augustus: hekkensluiter Twentse Kunst Alliantie
Het collectief dat moeiteloos theater mixt met poëzie, beeldende kunst en muziek, sleept de 28e het afgelopen half jaar voor de rechtbank. TKA: “Als het zo misdadig tekeer gaat… wel… laat haar dan maar verantwoorden voor haar daden!”
 Geheel volgens de Oud-Griekse en Romeinse wijzen van redevoeren, zullen enkele TKA-ers voor de Rechtbank van de Toekomst uiteenlopende perspectieven ontvouwen. Door steeds vanuit een ander, eigen perspectief op deze donkere tijd licht te schijnen zullen de contouren zichtbaar worden…

Insteek van de Concordia Theaterzomer 
Voor deze zomerreeks werden jonge makers geselecteerd, maar ook konden gezelschappen zich aanmelden naar aanleiding van een open call. Daarbij was de opdracht dat zij hun droom of visie over de wereld na corona verwerken in een voorstelling. Zij kregen/krijgen een dag lang het theater tot hun beschikking, met aan het eind van de dag als kers op de taart een voorstelling - inclusief livestream.

In het najaar staan inmiddels meer voorstellingen van veelbelovende jonge makers ingepland. Op 9 en 24 september en 3 oktober vervangen zij de avonden van grote namen die wegens corona hebben geannuleerd.

Praktische informatie

Vrijdag 14 aug: Theatergroep Alles Valt - Zweeftijd

Vrijdag 21 aug: Vera Bon - concert

Vrijdag 28 aug: Twentse Kunst Alliantie – Rechtbank voor de toekomst

De voorstellingen vinden plaats aan de Oude Markt 15, Enschede.
Aanvangstijd 20.30 uur, kaarten kosten € 10,- per persoon.

Meer informatie: www.concordia.nl. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden