Judo-pupillen halen hun eerste band
Judo-pupillen halen hun eerste band (Foto: Richard Snippe)

Judosport Oost Van pupil tot Papendal

Enschede- Zaterdag 15 augustus vindt de tweede ronde van de Shi Natsucup plaats in Enschede. De Shi Natsucup is een initiatief tussen vier judoclubs uit het land, Judosport Oost, Veendam, Kenamju en Lu Gia Jen. Clubs uit verschillende districten zodat de judoka’s andere tegenstanders tegenkomen dan die uit het eigen district.

Zaterdag 8 augustus was de eerst ronde. 80 Judoka’s trainden eerst samen. Na rust, lunch en afkoeling vond er in poules een individueel toernooi plaats. Hiermee zijn de eerste punten verdeeld. Volgende week wordt in Enschede een teamtoernooi gehouden met een internationaal tintje aangezien ook een ploeg uit Engeland aan zal sluiten.

Tijdens de zomervakantie konden de judoka’s van Judosport Oost elke week trainen. In verband met corona was er een achterstand opgelopen welke hierdoor weer kon worden ingehaald. Een oefenpotje met clubgenoten is echter iets anders dan een wedstrijd. Daarom was het heerlijk voor de judoka’s om zich weer eens te kunnen focussen op een toernooi en zich helemaal te geven. Volgens coach Vincent Krijgsman van Lu Gian Jen (Den Haag) was de eerste ronde een succes dat zeker de komende jaren verder wordt uitgebouwd.

Meer zomernieuws is de verhuizing van judoka’s Daan Moes en Renee van Harselaar naar Papendal om bij de nationale academy te gaan trainen. Daan en Renee hebben jaren getraind bij en zijn gecoached door o.a. Sirach Cooiman. Via de vooropleiding bij Judosport Oost en daarna het RTC in Heerenveen maken zij nu de overstap naar het fulltime juniorenprogramma in het Olympisch sporthart van Nederland. Judosport Oost is trots actief betrokken te zijn bij de ontwikkeling van deze judoka’s.

Door middel van verschillende activiteiten en trainingen worden judoka’s uitgedaagd om plezier te hebben op de mat en het beste uit zichzelf te halen qua techniek, kracht en conditie. Van spelletjes met een judotintje tot een speciaal georganiseerd toernooi als de Shi Natsucup begeleidt Judosport Oost judoka’s van pupil tot Papendal.

Lijkt het je leuk om ook judoka te worden? Volg een gratis proefles en kijk en beleef of deze sport iets voor jou is. www.judosportoost.nl/proefles

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden