Skiffs, eenpersoons roeiboten
Skiffs, eenpersoons roeiboten (Foto: Thyro )

Met afstand de leukste roeicursus

Enschede - Heerlijk in de frisse lucht op het water, bezig met je hele lijf. Binnenkort krijg je de gelegenheid kennis te maken met al deze aspecten van roeien. Op 30 augustus start de Enschedese Roeivereniging Thyro weer met een nieuwe basis roeicursus. 

Onder begeleiding van enthousiaste instructeurs worden de beginselen van roeien aangeleerd in de skiff (eenpersoonsboot) of in een meermansboot. De cursus vindt plaats op dinsdagavond en zondagochtend. Hij duurt 7 weken en kost €100,- voor volwassenen en €65,- voor jeugd.

Roeien is voor iedereen

Iedereen kan leren roeien. Jong en oud, met of zonder sportervaring. Roeien is een sport die recreatief beoefend kan worden, maar wedstrijdroeien op diverse niveaus is ook mogelijk. Het is een sport waarbij alle spiergroepen gebruikt worden en weinig tot geen blessures voorkomen.

Roeivereniging Thyro

Thyro is een vereniging waar je kan wedstrijdroeien, fraaie dagtochten kan maken of recreatief kan roeien op het Twentekanaal. Daarnaast kun je ruimschoots genieten van het verenigingsleven. De roeivereniging heeft een regionale functie, de leden komen niet alleen uit Enschede, maar ook uit de omliggende gemeenten en Duitsland. Thyro heeft een eigen botenhuis aan het Twentekanaal (Ir. E.L.C. Schiff. sr. Straat 300 te Enschede). Voor meer informatie over de vereniging, kijk op www.thyro.nl

Nieuwsgierig geworden? Kom naar de informatieavond dinsdag 25 augustus 2020 om 20:00 uur of geef je direct op! loithyro@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden