Cheque voor Cultuurfabriek Mystiek.
Cheque voor Cultuurfabriek Mystiek. (Foto: PR)

Lidl Enschede gul voor Kinderboerderijen Noord en De Wesseler en Cultuurfabriek Mystiek

Enschede – Sinds kort zijn alle Lidl winkels in Enschede rookvrij. Om dit te vieren overhandigde Lidl Enschede een cheque ter waarde van 250 euro aan Kinderboerderij Noord, Stichting Cultuurfabriek Mystiek en Kinderboerderij De Wesseler. 

Kinderboerderij Noord

Aan de rand van Enschede, waar de stad overgaat in akkers en weiden, ligt kinderboerderij Noord. De kinderboerderij is rookvrij en heeft een oppervlakte van wel twee hectare. Er wonen grote dieren zoals koeien, hangbuikzwijntjes, ezels, lama’s, herten, schapen en geiten. Sabine Oosterbeek ontving namens de kinderboerderij de cheque. ‘’Omdat we vanwege het corona virus een tijd dicht zijn geweest zijn we erg blij met deze cheque van Lidl’’, aldus Sabine Oosterbeek.

Stichting Cultuurfabriek Mystiek

Het Mystiek Theater in Enschede staat bekend om haar horror shows. Maar eigenlijk is Mystiek veel meer dan dat. Zoals dinnershows, muziekmiddagen/avonden, kindervoorstellingen en avonden voor teambuilding. Henk en Betty Bakker ontvingen namens de stichting de cheque ter waarde van 250 euro. ‘’We zijn erg blij met dit geschenk van Lidl. Door het corona virus moeten we kijken naar andere manieren van inkomsten. En door deze gift kunnen wij starten met het creëren van een buitenterras’’, aldus Betty Bakker.

Kinderboerderij de Wesseler

In het zuiden van Enschede ligt kinderboerderij De Wesseler. Er leven veel verschillende dieren: van koe tot varken, van ezels tot schapen en geiten, maar ook een paard, konijnen, cavia’s zijn er te bekijken. Sinds kort is de Kinderboerderij rookvrij. De kinderboerderij kan de donatie van Lidl goed gebruiken om de komende periode alle dieren te verzorgen.

Lidl helpt lokaal

Lidl staat midden in de maatschappij en ondersteunt al jaren lokale initiatieven onder het mom “Lidl helpt lokaal”. Lidl draagt een warm hart toe aan activiteiten die zich richten op de volgende thema’s: maatschappij, onderwijs, gezondheid of duurzaamheid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden